Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje sulaikytas cigarečių kontrabandos organizavimu įtariamas vyras

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai, tikrindami informaciją apie neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių apyvartą Vilniaus mieste, sulaikė asmenį, organizavusį neteisėtą cigarečių su Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos banderolėmis apyvartą.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Policijos nuotr.
Policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės
Policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, policijos operacijos metu sulaikytas Lietuvos Respublikos pilietis S.N. (gim. 1960 m.), kuris organizavo cigarečių gabenimą iš Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos, jų sandėliavimą ir platinimą. Kaip įtariama, cigaretes į Lietuvos Respubliką, nelegaliai gabeno iš Baltarusijos atvykstančių traukinių lokomotyvų mašinistai bei palydovai.

Suderinus traukinio buvimo vietą ir laiką, cigaretės buvo išmetamos iš važiuojančio traukinio Vilniaus mieste, Markučių mikrorajone, netoli nuo sulaikytojo nuomojamų sandėliavimo vietų.

Policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės
Policijos nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kratų metu, minėto asmens įrengtuose akcizinių prekių sandėliuose, pareigūnai aptiko 76 tūkst. 600 įvairių pavadinimų cigarečių pakelių su Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių vertė viršija 557 tūkst. litų. Realizavus kratų metu aptiktas cigaretes „juodojoje“ rinkoje įtariamasis būtų gavęs virš 250 tūkst. litų neteisėtų pajamų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius, nusikaltimo numatyto LR baudžiamojo kodekso 199 (2) str. 1 d. Už šią nusikalstamą veiką įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius