Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje sulaikytas neteisėtai šalyje gyvenęs JAV pilietis

Šių metų liepos 28 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos (toliau – Vilniaus migracijos valdyba) pareigūnai sulaikė neteisėtai Lietuvos Respublikoje gyvenusį asmenį.

Asmuo Vilniaus migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnų buvo stebimas jau kurį laiką. Jo gyvenamoji vieta buvo žinoma, jis buvo kviečiamas atvykti į Vilniaus migracijos valdybą, tačiau nuo pareigūnų slapstėsi, ignoravo jų siunčiamus kvietimus, teigiama pranešime spaudai.

Liepos 28 d. pareigūnai nuvyko prie namų, kur buvo apsistojęs jų ieškomas asmuo. Jis vengė atidaryti duris, todėl pareigūnai laukė ir stebėjo butą. Šiam po kurio laiko išėjus, pareigūnai paprašė parodyti asmens dokumentus. Kadangi su savimi neturėjo jokių dokumentų, negalėjo įrodyti savo asmens tapatybės, jis buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus migracijos valdybą. Vyro asmens tapatybė buvo patvirtinta jo artimiesiems pristačius negaliojantį JAV piliečio pasą.

Sulaikytojo ir buto savininko atžvilgiu pritaikytos administracinio poveikio priemonės. Už neteisėtą gyvenamojo ploto suteikimą būsto savininkas nubaustas 1000 Lt bauda. Neteisėtai Lietuvos Respublikoje gyvenęs kone 60-etis Amerikos pilietis bus įpareigotas išvykti iš šalies vos gavęs laikiną dokumentą arba pasą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius