-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 13 /2012 04 17

Vilniuje sulaikyti du plėšimu įtariami vyrai, vienas jų – buvusio STT vadovo sūnus

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai balandžio 12 d. surengė tikslinę slaptą operaciją, kurios metu Vilniuje, Laisvės prospekte ir Žirmūnų gatvėje, buvo sulaikyti du plėšimu įtariami vilniečiai. Antradienį buvo atskleista, kad vienas sulaikytasis yra buvusio STT vadovo sūnus Edvinas Junokas (gim. 1979 m.). Kartu su juo buvo sulaikytas R.R. (gim. 1989 m.).
Edvinas Junokas
Edvinas Junokas / Vilniaus policijos nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, sulaikytiems vyrams pareikšti įtarimai dėl ginkluoto plėšimo įsibraunant į butą. Šių metų vasario 18 d. apie 20.50 val. į butą L.Giros gatvėje įsibrovė du vyriškiai (vienas iš jų kaukėtas), pagrasino moteriai ginklais, pagrobė 2 tūkst. 500 litų, nešiojamą kompiuterį, kitus daiktus ir reikalavo dar daugiau pinigų.

Dėl nusikaltimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu buvo nustatyti įtariamieji, surinkti kiti svarbūs įrodymai.

Kovo 29 d., šio tyrimo metu, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai buvo surengę „tarpinę“ slaptą policinę operaciją. Pasitelkę Patrulių rinktinės uniformuotus pareigūnus, patys neišsiduodami, kriminalistai Vilniuje, Rinktinės gatvėje neva atsitiktiniam patikrinimui sustabdė automobilį „Saab“, kuriuo važiavo E.Junokas ir R.R.

Edvinas Junokas yra buvusio STT vadovo Valentino Junoko sūnus.

„Aš niekada pats nesitikėjau, kad taip gali būti", – agentūrai BNS praėjus kelioms dienoms po sulaikymo sakė V.Junokas. Jis teigė, kad morališkai palaikys į kalėjimą uždarytą savo vienintelį sūnų, tačiau nemėgins kištis į bylą ar įtakoti tyrimą.

„Gal mes, kaip tėvai, ką nors pražiūrėjome. Sūnus buvo kaip ir visi vaikai ir paaugliai", – svarstė buvęs STT vadovas. Jis teigė, kad 32 metų sūnus gyveno atskirai ir nuomojosi butą.

Policija informuoja, kad „atsitiktinai“ patikrinę automobilį, pareigūnai rado „plėšiko rinkinį“ – du revolverius, radijo stotį, kaukę, žiūronus, guminę lazdą. Įtariamieji buvo pristatyti į policijos komisariatą, bet dėl pasirinktos tyrimo taktikos vėliau paleisti.

Šiuo metu įtariamieji teismo sprendimu yra suimti. Pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šios grupės nariai rinko informaciją, taip pat ir apie neteisėtą veiklą vykdančius asmenis, o vėliau apiplėšdavo pasirinktas aukas.

Nukentėjusius ar galinčius suteikti daugiau informacijos apie įtariamųjų nusikalstamas veikas policija prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą tel.: (8 5) 271 6103, (8 5) 271 6781 arba (8 5) 271 6007. Pranešėjui pageidaujant, anonimiškumas garantuojamas.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų.

VIDEO: Vilniaus policija sulaikė plėšimais įtarimus vyriškius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius