Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 05 /16:17

Vilniuje suimti į butą įsilaužti bandę ir Pilaitės bendruomenę įaudrinę jaunuoliai

Praėjus kiek daugiau nei savaitei nuo incidento Pilaitėje, kai du jaunuoliai įžūliai bandė įsilaužti į butą, o policijai jų nepavyko užtikti nusikaltimo vietoje, pareigūnai praneša sulaikę abu įtariamuosius. Abu jie – nepilnamečiai, penktadienį praneša Vilniaus apskrities policija. Teismas jaunuolius leido suimti, nes jie įtariami padarę ir daugiau nusikaltimų.
Užfiksuoti įtariamieji
Užfiksuoti įtariamieji / Kadras iš filmuotos medžiagos

Bandė išvengti sulaikymo

Kaip 15min informuoja Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos grupė, įtariamieji sulaikyti skirtingu metu ir skirtingose vietose.

Anot policijos, sostinės 5-ojo policijos komisariato pareigūnai vieną įtariamųjų sulaikė Naujininkuose. Kitas įtariamasis sulaikytas penktadienio rytą kitoje vietoje – Savanorių prospekte.

Policija teigia, jog dėl paskleistos informacijos apie įtariamųjų paiešką jie slapstėsi ir bandė išvengti sulaikymo.

Sostinės 5-ajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Nepilnamečiai įtariami padarę ir daugiau nusikaltimų, todėl penktadienį buvo sprendžiamas klausimas dėl įtariamųjų suėmimo.

VIDEO: Vidury dienos kaimynas užfiksavo nepavykusį bandymą įsilaužti į būstą Pilaitėje

Įtariami ir kitais nusikaltimais

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį dviem mėnesiams leido suimti nepilnamečius, kurie bandė įsibrauti į namą Pilaitės rajone.

Nepilnamečiai įtariami padarę ir daugiau nusikaltimų, todėl pareigūnai kreipėsi į teismą dėl įtariamųjų suėmimo.

Įstatymas neleidžia daugiau nei dviem mėnesiams suimti nepilnamečių asmenų.

Vaikinai suimti maksimaliam terminui – įstatymas neleidžia daugiau nei dviem mėnesiams suimti nepilnamečių asmenų.

Pilaitė džiaugiasi

Policija dėkoja Pilaitės bendruomenei už pilietiškumą ir pateiktą informaciją. Anksčiau policija taip pat pranešė, jog po šio nusikaltimo dėl pareigūnų veiksmų Pilaitėje bus atliktas tarnybinis patikrinimas.

15min susisiekus su Pilaitės bendruomenės „Facebook“ puslapio koordinatore Idilija Lapin, ši neslėpė pasitenkinimo visų pusių bendradarbiavimu.

„Labai džiaugiuosi, kad, iš tikrųjų, dirbdami visi kartu mes keičiame pasaulį!“ – 15min sakė I.Lapin.

Išryškino sistemos trūkumą

Nepavykus sučiupti įtariamų vagišių Pilaitėje policijos atstovas bandė paaiškinti, jog, be kitų kliūčių, pareigūnams nebuvo nurodytas tikslus adresas, o susiskambinti su pranešėju jiems nepavyko.

Paaiškėjo, jog taip atsitiko dėl BPC informacijos perdavimo sistemos trūkumo – policijai duomenys buvo perduoti, tačiau telefono numerio vietoje buvo identifikacinis numeris (IMEI).

„Jūsų aprašytoje situacijoje vienintelė mūsų klaida, kurią galėtume įžvelgti yra ta, jog operatorė, skubėdama perduoti pranešimą policijai, neatkreipė dėmesio, jog sistema rodo IMEI kodą ir nepaprašė skambinančio asmens padiktuoti telefono numerį“, – sakė BPC viršininkas Audrius Čiuplys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Čiuplys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Audrius Čiuplys

Tuo tarpu ryšio operatoriaus atstovas teigė, jog tik IMEI numeris BPC perduodamas retai, tačiau ryšio sutrikimai gali atsirasti dėl įvairių priežasčių – be persijungimo tarp 4G, 3G ir 2G tinklų jis įvardijo ir telefono galimą programinės įrangos gedimą.

„Mes visi turime žinoti, kad reikia maksimaliai tikslų adresą pasakyti <...> Aišku, kad galimybė perskambinti ir pasitikslinti yra svarbi. Jeigu tai yra telefono problema, aš neturiu kito sprendimo, kaip perkrauti mobilųjį telefoną prieš skambinant BPC <...> Patarimas žmogui yra pasižiūrėti ar yra ryšys, o ką daryti specialiosioms tarnyboms – nežinau, bet tikriausiai važiuoti į įvykio vietą ir žiūrėti patiems“, – sakė „Tele2“ atstovas Andrius Baranauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius