Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apkartusi Naujųjų šventė: sūnaus akivaizdoje sulaikytas tėvas nebegali susisiekti su vaiku

Naujųjų metų šventimas išsiskyrusiam ir mažametį sūnų turinčiam vyrui smarkiai apkarto – pareigūnai gavo moters pranešimą apie galimai išgėrusį buvusį vyrą. Į įvykio vietą atvykusi policija žmogų sulaikė berniuko akivaizdoje. Vyras buvo išgabentas į areštinę. Vyras teigė, kad prieš jį buvo naudotas smurtas. Tuo tarpu pareigūnai tikina, kad akivaizdžiai neblaivus vyras nevykdė pareigūnų reikalavimų ir tapo agresyvus, todėl buvo sulaikytas ir išvežtas į areštinę.

Į 15min kreipėsi 55-erių vyras, papasakojęs apie pirmąją Naujųjų metų dieną, kuomet jo draugo namuose, Vilniuje, kuriuose jis ir jo 8 metų sūnus pasitikinėjo 2022 metus, apsilankė policijos pareigūnai. Istorija baigėsi skandalingai – vyras buvo išgabentas į areštinę, o su sūnumi negali susisiekti ligi šiol.

Kaip pasakojo pats istorijos dalyvis, jau trečius metus vyksta skyrybų procesas, vaikas yra išreiškęs norą gyventi su tėčiu, tačiau šiuo metu globa priskirta mamai. Vyrui teismo tvarka yra skirtas laikas bendravimui su vaiku – antradieniais ir ketvirtadieniais po 4 valandas bei kas antrą savaitę – savaitgaliais (penktadieniais–sekmadieniais). Tad šįkart, Naujųjų metų savaitgalį, vyras galėjo su sūnumi atšvęsti Naujuosius metus.

Šventė vyko vyro draugo namuose. Sausio 1 dieną mažamečio tėvas, draugas, sūnus ir sūnaus mažametis draugas leido laiką keturiese. Vaikai žaidė kitame kambaryje. 8-mečiui paskambino jo mama ir paklausė, ar tėtis vartojęs alkoholio. Berniukas nemelavo ir pasakė, kad šventės proga tėtis išgėrė alaus, tačiau nedaug.

VIDEO: Sulaikytojo užfiksuoti kadrai

Kaip teigė pats vyras, moteriai tiek pakako – ji su policijos pareigūnais netrukus atvyko į draugo namus, kur ir vyko Naujųjų metų minėjimas.

Tuo metu, kiek po 16 val., buto savininkas buvo nuėjęs pailsėti, todėl duris atidarė būtent vaiko tėvas. Vyras pareigūnams paaiškino, kad šios dienos yra skirtos jam pabūti su vaiku, todėl sūnaus motinai atiduoti neketina, o jei nori, gali pasiteirauti pas buvusią sutuoktinę.

Uždaręs pareigūnams duris vyras grįžo į kambarį pas vaikus, kurie žaidė kompiuterinius žaidimus, pats užsidėjo ausines, kad netrukdytų vaikams žaisti, ir žiūrėjo televizorių. Tuo tarpu, vyro teigimu, pareigūnai kelias valandas vaikščiojo aplink namą, skambino ir beldė į duris, tačiau mažamečio tėvas to negirdėjo.

Kaip toliau pasakojo vyras, vienas policijos pareigūnas, niekam neatidarius durų, įėjo į privačią valdą, įlipo į terasą, beldėsi terasoje, o tuomet duris jiems atidarė jau buto šeimininkas klausdamas, kodėl šie įsiveržė į jo paties privačią valdą. Tačiau pareigūnas įėjo į namus.

Visas veiksmas buvo užfiksuotas daugiabučio vaizdo kameromis.

Vyras tikina, kad vaikas patyrė traumą pamatęs ant žemės pargriautą ir pareigūnų spaudžiamą tėtį. Jo teigimu, mažametis šaukė ir prašė paleisti tėtį ir jo nemušti.

Vaikui – psichologinė trauma

Į butą užėjus dar keletui policijos pareigūnų, tėvui pasipriešinus ir pasakius, kad laikas būti su vaiku yra jo ir motinai sūnaus atiduoti nenori, teisėsaugininkai vyrą pargriovė ant žemės vaiko akivaizdoje.

Vyras tikina, kad vaikas patyrė traumą pamatęs ant žemės pargriautą ir pareigūnų spaudžiamą tėtį. Jo teigimu, mažametis šaukė ir prašė paleisti tėtį ir jo nemušti.

„Tokie matyti vaizdai vaikui neabejotinai sukėlė psichologinę traumą, dabar reikės kreiptis pas psichologus. Aš buvau basas ištemptas į lauką. Ten daugiabučiai namai, aplink krūva žmonių, visi žiūrėjo, esu pažemintas, mano vaikas smarkiai nukentėjo“, – nerimavo tėvas.

Įvykio liudininko nuotr./Vyro sulaikymas vaiko akivaizdoje
Įvykio liudininko nuotr./Vyro sulaikymas vaiko akivaizdoje

Vyras įsitikinęs, kad pareigūnai turėjo atvykti kartu su vaikų teisių specialistais.

Žmonai pranešus apie galimai išgėrusį vyrą, policijos pareigūnai nutarė atvykę patikrinti vaiko tėvo blaivumą, tačiau jis tą padaryti atsisakė, sutiko papūsti į alkotesterį jau atvykus į areštinę. Paties teigimu, įpūtė 0,42 prom.

„13.40 val., dar net neįėjus į butą, jau buvo surašytas protokolas, nors atsukę vaizdo kameras pamatėme, kad į butą pareigūnai įėjo 16 val. Areštinėje mane laikė iki 22 val.“, – aplinkybes tikslino vyras.

Mažamečio tėvas tikina, kad motina užblokavo jo numerį vaiko telefone, todėl nuo pastarojo įvykio vyras negali susisiekti su savo sūnumi. Žmogus įsitikinęs – vaikas patyrė šoką, o žmona, neleisdama pasikalbėti su tėčiu, neleidžia berniukui atgauti pusiausvyros po matytų tėčio sulaikymo vaizdų.

Berniuko tėvas, sužinojęs, kad buvusi žmona lankėsi pas vaikų teisių specialistus, pats suskubo į kreiptis į socialinius darbuotojus. Šie esą jam patvirtino faktą – vaikas patyrė psichologinę traumą.

Policijos versija: neblaivus vyras tapo agresyvus

Vis dėlto Vilniaus apskrities VPK tą dieną užfiksavo kiek kitokius pareigūnų liudijimus.

Sausio 1 dieną buvo gauta informacija iš moters, kad pranešėjos buvęs vyras yra neblaivus. Pagal bendravimo grafiką, jų 8 metų vaikas yra pas tėvą.

Pareigūnams atvykus nurodytu adresu, juos pasitiko moteris, kuri paaiškino, kad paskambinusi sūnui išgirdo neblaivaus buvusio sugyventinio riksmus, todėl norėjo pasiimti vaiką iš tėvo.

Moteris paskambinusi jam, vyras pranešėją išvadino necenzūriniais žodžiais ir neleido sūnui kalbėti su mama bei išjungė berniuko telefoną.

Moteris paskambinusi jam, vyras pranešėją išvadino necenzūriniais žodžiais ir neleido sūnui kalbėti su mama bei išjungė berniuko telefoną.

Policijai atvykus prie buto, vyras durų neatidarė, ignoravo prašymus atidaryti duris, nevykdė policijos reikalavimų. Dėl šios priežasties buvo iškviesta pagalba. Pareigūnai įlipo per balkono tvorelę ir pateko į butą.

Užėjus vidun buvo buto savininkas. Pastarajam buvo nustatytas 1,7 prom. girtumas. Vaiko tėvas girtumą matuotis atsisakė, tačiau akivaizdžiai buvo neblaivus.

Kitame kambaryje buvo nepilnamečiai. Berniuko tėvas pasidarė agresyvus, pradėjo keiktis. Asmeniui tuomet buvo pasakyta nutraukti neteisėtus veiksmus, apsirengti ir prieiti prie tarnybinio automobilio, pasitikrinti blaivumą. Vyras kategoriškai atsisakė. Tapo agresyvus ir nevykdė policijos reikalavimų.

Kitame kambaryje buvo nepilnamečiai. Berniuko tėvas pasidarė agresyvus, pradėjo keiktis. Asmeniui tuomet buvo pasakyta nutraukti neteisėtus veiksmus, apsirengti ir prieiti prie tarnybinio automobilio, pasitikrinti blaivumą. Vyras kategoriškai atsisakė.

Paaiškinus vyrui, kad bus sulaikytas dėl teisėtų reikalavimų nevykdymo, jis pasidarė dar agresyvesnis, todėl buvo panaudoti koviniai imtynių veiksmai, vyras paguldytas ant žemės, jam uždėti antrankiai.

Griūdamas ant žemės pastarasis atsitrenkė į grindis ir nusibrozdino kaktą.

Net nuvestas į policijos transporto priemonę, sulaikytasis vis dar atsisakė tikrintis blaivumą. Iš jo buvo paimtas pranešimas.

Pareigūnai surašė protokolą.

Kaip teigė pats istorijos dalyvis, girtumą pasitikrino tik būdamas areštinėje, jau 20.28 min. Čia policijos ir vyro parodymai sutapo – nustatyta 0,42 prom.

Įvykis buvo apskųstas prokuratūrai, vyksta tyrimas, aiškinamos aplinkybės.

Skundą prokuratūrai parašė ne tik pats tėvas, bet ir jo draugas dėl pareigūnų, įžengusių į jo privačią valdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius