Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje už grotų atsidūrė parduotuves siaubusi gauja

Vilniaus policija praneša sulaikiusi įžūlių nusikaltėlių gaują, kuri ilgą laiką siaubė sostinės parduotuves.
Apiplėštoje parduotuvėje
Apiplėštoje parduotuvėje / Vilniaus policijos nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, vasario 2 d. Vilniuje, Perkūnkiemyje, per apiplėšimą gėlių parduotuvėje, buvo sulaikytas nepilnametis Nemenčinės gyventojas, ankščiau neteistas S.R. (gim. 1995 m.). Šiam įtariamajam nepavyko pasprukti dėl pardavėjos drąsos – jos pagalbos šauksmą išgirdo pilietiškų nuostatų praeiviai ir sulaikė vaikiną.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje dėl plėšimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, S.R. pritaikyta kardomoji priemonė – suėmimas.

Vilniaus policijos nuotr./Įtariamasis V.K.
Vilniaus policijos nuotr./Įtariamasis V.K.

Dėl šio nusikaltimo organizavimo įtarimai pareikšti ir vėliau sulaikytam Nemenčinės gyventojui, ankščiau keturiolika kartų teistam V.K. (gim. 1966 m.). Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad šie asmenys nuo sausio 24 iki vasario 2-osios, dienos metu, įvairiuose Vilniaus rajonuose apiplėšė septynias parduotuves.

Nepilnametis S.R. užsidengęs kauke veidą užeidavo į parduotuvę ir grasindamas pardavėjai peiliu iš kasos aparato pagrobdavo pinigus, o kai kuriais atvejais ir pardavėjų asmeninius daiktus. Tuo metu V.K. stovėdavo lauke, atokiau, stebėdamas aplinką.

Tokiu būdu buvo apiplėštos vaistinės, optikos salonai, kitos parduotuvės. Be to, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus tyrėjai jau minėtiems asmenims ir dar vienam jų bendrininkui, Nemenčinės gyventojui, ankščiau tris kartus teistam E.A. (gim. 1992 m.) pareiškė įtarimus dėl 17 „žaibiškų“ vagysčių Vilniuje.

Vilniaus policijos nuotr./Apiplėatoje parduotuvėje
Vilniaus policijos nuotr./Apiplėštoje parduotuvėje

Trijulė vagystes vykdė 2011 m. spalio ir lapkričio mėn. įvairiuose Vilniaus rajonuose. Nusikaltimai buvo daromi naktį. S.R. ir E.A. išdauždavo parduotuvių vitrinos stiklą, įsibraudavo į visų ir pagrobdavo įvairų turtą.

Tuo metu V.K. stovėdavo atokiau nusikaltimo vietos ir stebėdavo aplinką. Pareigūnai nustatė, kad V.K. realizuodavo pagrobtą turtą.

Kriminalistai turi pagrindo manyti, kad įtariamasis V.K., besislapstydamas nuo policijos, nuo vasario 2 ir vasario 15 dienos, veikdamas vienas, galėjo padaryti ir daugiau nusikaltimų, todėl nukentėjusius nuo šio asmens prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 5) 271 6114, (8 5) 271 6779 arba (8 5) 271 6007.

penktadienį Vilniaus 2 apylinkės teisme V.K. buvo suimtas trims mėnesiams.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 straipsnio 2 dalyje skelbiama, kad už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

VIDEO: Žaibiška vagystė Vilniaus parduotuvėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius