Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje uždaryta nelegali degalinė, kurioje dyzeliną pirkdavo taksistai

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antro policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais penktadienį uždarė dar vieną nelegalią degalinę. Bendros operacijos metu pareigūnai degalinėje aptiko ir apie 1,5 tonos nelegalaus dyzelino, ir nelegalių degalų besipilantį taksistą.
Nelegali degalinė
Nelegali degalinė / Vilniaus AVMI nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus AVMI pranešime, mokesčių inspekcijos specialistai su policijos pareigūnais patikrinimą Metalo gatvėje Vilniuje esančiose apleistose patalpose atliko, gavę informacijos, kad čia įrengtoje nelegalioje degalinėje degalus nuolat pilasi taksi veikla užsiimantys vairuotojai. Informacija pasitvirtino: patikrinimo metu užtiktas nelegalioje degalinėje degalus besipilantis taksi vairuotojas. Jis patvirtino, kad degalus A.G. įrengtoje degalinėje čia pilasi nuolat. Pažymėtina, kad nelegalioje degalinėje buvo sumontuota elektrinė degalų perpylimo įrangą su skaitikliais.

A.G. patalpose iš viso rasta apie 1,5 tonos dyzelino, kurį, kaip aiškino pats savininkas, jis pirko ryte iš nepažįstamo vilkiko vairuotojo. Vilkikas buvo su ne ES registracijos numeriais. A.G. patikrinimo metu, žinoma, negalėjo pateikti degalų įsigijimo dokumentų.

Patikrinimo metu degalų kilmei nustatyti paimti mėginiai, kurie atiduoti Muitinės laboratorijai. Už tai, kad prekiavo naftos produktais neturėdamas licencijos degalinės savininkui gresia bauda iki 10 tūkst. litų, jis turės sumokėti ir akcizą už nelegalius degalus.

Per praėjusią savaitę Vilniaus AVMI specialistai, glaudžiai bendradarbiaudami su policijos pareigūnais, rado apie 3,5 tonas nelegalių degalų, „uždarė“ du nelegalių degalų prekybos taškus.

VMI primena, kad gyventojai apie nelegalią veiklą ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę VMI pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniesiems telefonams skirta programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius