Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 11 28 /21:20

Vilniuje vilkikas be stabdžių ištaškė apie 20 automobilių ir sunkvežimių

Sostinės Tūkstantmečio gatvėje, ant viaduko prie Savanorių g. žiedo, susidūrė dvi dešimtys automobilių. Pagal pirminius pranešimus, yra prispaustų žmonių. Teigiama, kad tarsi be stabdžių lėkęs Rusijoje registruotas sunkvežimis su puspriekabe tiesiog ištaškė spūstyje stovinčių automobilių eilę: bent keliolika lengvųjų mašinų ir dar du vilkikus su puspriekabėmis. Sužalotų žmonių skaičius dar tikslinamas, tačiau bent penki šeši sužalotieji tikrai išvežti į ligoninę.
Avarija Tūkstantmečio gatvėje
Avarija Tūkstantmečio gatvėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Penktadienio vakarą Vilniuje, Tūkstantmečio gatvėje, ant viaduko prie Savanorių g. žiedo, susidūrė kelios dešimtys transporto priemonių.

Dėl masinės avarijos prieš 18 val. susidarė didžiulės spūstys. Pagal pirminius pranešimus, įvykio vietoje gali būti prispaustų žmonių. Teigiama, kad viena iš transporto priemonių, patekusių į šią eismo katastrofą – sunkvežimis. Pasak liudininkų, sunkiasvorė mašina tiesiog sutraiškiusi vieną iš lengvųjų automobilių.

VIDEO: Masinė avarija Vilniuje

Vienas iš lengvųjų automobilių po avarijos liko gulėti ant stogo.

21 val. duomenimis, medikai į ligonines skubiai išvežė septynis sužalotus žmones. Vienas iš jų – mažametis.

Penktadienį 17.56 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniaus m., Tūkstantmečio g. ties Savanorių pr. žiedu įvyko eismo įvykis, nusidriekęs apie 500 metrų ilgio kelio ruože.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, rašoma BPC Vilniaus skyriaus vyresniosios specialistės penktadienį paviešintame pranešime.

Į autokatastrofos vietą yra atvykusios didžiulės specialiųjų tarnybų pajėgos.

15min.lt fotoreporteris Irmantas Gelūnas iš įvykio vietos patikslino, kad avarija nusidriekusi ne puskilometrio, o galbūt 250-300 metrų atkarpoje.

Avarija įvyko važiuojant Tūkstantmečio gatvės kryptimi nuo Minsko plento pusės Lazdynų link.

Intensyvaus eismo metu Tūkstantmečio g., ties nuvažiavimais į Savanorių prospekto žiedą ir Lazdynų tiltą, buvo susikaupusi transporto eilė.

Pasak įtariamojo autokatastrofos kaltininko – vilkiko su Rusijos Federacijoje registruotais numeriais vairuotojo – judant nuokalne prieš pat spūstį jam dingo stabdžiai. Tačiau tiriama ir kita versija: galbūt vairuotojas užsienietis pernelyg įsibėgėjo, o stojančių mašinų eiles pamatė jau per vėlai.

Vilkikas su didžiule jėga ėmė taškyti jo kelyje pasitaikiusius lengvuosius automobilius.

Vilkikas su didžiule jėga ėmė taškyti jo kelyje pasitaikiusius lengvuosius automobilius.

Pareigūnams ir įvykio liudininkams sunkiai sekasi apskaičiuoti, kiek tiksliai išdaužyta transporto priemonių. Minimas per avariją suniokotų lengvųjų automobilių skaičius svyruoja tarp 13 ir 21.

Aiškiau yra dėl sunkvežimių: akivaizdu, kad į autokatastrofą iš viso pateko trys vilkikai su puspriekabėmis.

Ugniagesiams teko atjungti sudaužytų automobilių akumuliatorius, taip pat surinkti ant asfalto išsiliejusį dyzeliną.

Po avarijos Tūkstantmečio gatvės atkarpa buvo visiškai uždaryta, tačiau transporto judėjimo tai nesužlugdė: vairuotojai gali nusileisti nuo Tūkstantmečio gatvės į Savanorių prospekto žiedą, iš kurio vėl galima grįžti į tą pačią gatvę bei tęsti kelionę per Lazdynų tiltą.

Įvykio aplinkybių forminimas ir masinės avarijos padarinių likvidavimas užsitęsė iki vėlaus penktadienio vakaro.

Beje, šeštadienio rytą paaiškėjo, kad nei Vilniaus apskrities policija, nei Lietuvos policijos departamentas neįtraukė šios avarijos į svarbiausių lapkričio 28 dienos įvykių suvestinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius