Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje žaibas gaisrą sukėlė Ugnies gatvėje (video)

Vilniaus pakraštyje esanti Ugnies gatvė pateisino savo pavadinimą. Ketvirtadienio popietę čia kilo gaisras. Jo malšinti buvo nusiųstos gausios ugniagesių pajėgos.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gaisro vietoje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gaisro vietoje

Pranešimą apie degantį namą Ugnies gatvėje Vilniaus ugniagesiai gavo apie 15.40 val. Į įvykio vietą iš karto buvo nusiųstos dvi autocisternos ir vandens atvežimo automobilis.

Pirmoji gelbėtojų komanda gaisrą pamatė dar neprivažiavusi įvykio vietos. Dviejų aukštų privataus namo stogas buvo apimtas liepsnos, į dangų kilo juodi dūmai. Ugniagesiai iš karto paprašė siųsti dar pajėgų.

Įkandin pirmųjų gelbėtojų į ugnies gatvę buvo išsiųsta dar viena autocisterna, štabo automobilis. Atvykus papildomoms pajėgoms, degantį namo stogą ugniagesiai gesino iš visų pusių namą apstatę kopėčiomis. Vanduo į gaisro vietą buvo vežamas iš toliau esančio šaltinio.

Apie 16.26 val. liepsnos plitimas buvo sustabdytas, o apie 16.40 val. ugniagesiai pranešė, kad gaisras visiškai užgesintas.


Žiūrėti Gaisras Ugnies g. didesniame žemėlapyje

Tuo metu, kai užsiliepsnojo namo stogas, Vilniuje siautė audra, griaudėjo perkūnija, žaibavo. Manoma, kad gaisras kilo būtent nuo žaibo iškrovos.

Ugniagesiai ne kartą viešai yra platinę informaciją, kaip apsisaugoti nuo žaibo. Pasak gelbėtojų, geriausiai nuo žaibo saugo žaibolaidžiai. Tačiau jei jie ir įrengti ant namo, juos nuolat reikia tikrinti.


Žiūrėti Gaisras Ugnies g. didesniame žemėlapyje

Žaibuojant „būtina išjungti visus elektros prietaisus, atjungti antenas. Perkūnijos metu pavojinga liesti metalines pastato konstrukcijas, vamzdynus, būti arti elektros laidų, antenų, langų, durų, namo lauko sienų, už kurių auga dideli medžiai. Nuo žaibo patikimai apsaugo ir automobilis, tik reikia įtraukti anteną, užsidaryti langus ir nesiliesti prie jo metalinių konstrukcijų“, pataria ugniagesiai.

VIDEO: Gaisras Ugnies g. (15min.lt skaitytojų filmuota medžiaga)

Visus ugniagesių patarimus, kaip saugotis nuo žaibo, galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius