-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visą kaltę dėl Dembavos tragedijos bandantis prisiimti Deividas Antanaitis neberodo akių

Lietuvos apeliacinis teismas toliau nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Julius Jakubaitis ir Deividas Antanaitis yra teisiami dėl kraupaus merginos nužudymo Panevėžio rajone. Nepilnametė buvo pagrobta, išžaginta ir sudeginta automobilio bagažinėje. Apeliacinio proceso pradžioje D.Antanaitis nustebino pakeistais parodymais, o dabar ėmė blaškytis tarsi neapsispręsdamas, bijo jis viešumo ar ne.
Iš pradžių atvirumą teisme bandęs demonstruoti Deividas Antanaitis netrukus nutarė neberodyti net veido.
Iš pradžių atvirumą teisme bandęs demonstruoti Deividas Antanaitis netrukus nutarė neberodyti net veido. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nekaltasis“, Julius Jakubaitis, teismuose uoliai slepia veidą – tikriausiai todėl, kad nieko blogo esą nepadarė.

Tuo tarpu Deividas Antanaitis, į Vilnių persikėlusio rezonansinio proceso pradžioje didvyriškai prisiėmęs kaltę dėl Dembavos tragedijos sau vienam, į teismo posėdžius vaikščiodavo oriai iškėlęs galvą. Tačiau penktadienį jo kūno kalba teisiamųjų aptvare galiausiai išdavė, kad didžiuotis jis neturi kuo ir jo deklaruojama pozicija, siekiant išgelbėti bendražygį ir tuo pačiu palengvinti padėtį sau, nėra tvirta bei solidi.

Apeliacinis teismas penktadienį po pietų toliau  už uždarų durų nagrinėjo prie Panevėžio, Dembavoje, septyniolikmetę išžaginusių, o vėliau gyvą sudeginusių nuteistųjų byla. Byla nagrinėjama uždarame posėdyje. 

J.Jakubaitis ir D.Antanaitis už šį itin žiaurų nusikaltimą pirminiu dar neįsiteisėjusiu nuosprendžiu nuteisti kalėti iki gyvos galvos. Aukos artimiesiems jie turės atlyginti daugiau nei 109 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos.

Nukentėjusiąja byloje pripažinta nužudytos merginos motina I.K. apeliaciniu skundu prašo panaikinti pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir iš naujo ištirti bylą. Tuo metu nuteistasis J.Jakubaitis prašo išteisinti dėl nužudymo ir neteisėto laisvės atėmimo, o dėl išžaginimo skirti švelnesnę bausmę.

Juolab apeliacinio proceso pradžioje radikaliai savo ankstesnius parodymus pakeitė D.Antanaitis: dabar jis aiškina, kad nusikaltimą įvykdė vienas. Jei sostinės teisėjų trijulė šia versija patikėtų, J.Jakubaitį tektų apskritai išteisinti, o ir pats D.Antanaitis, kaip veikęs be bendrininko, galėtų tikėtis išvengti kalėjimo iki gyvos galvos.

Septyniolikmetė buvo nužudyta 2013-ųjų rugsėjo 21-osios rytą. Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad J.Jakubaitis ir D.Antanaitis rugsėjo 21-osios rytą Panevėžyje, apsvaigę nuo alkoholio bei psichotropinių ir narkotinių medžiagų, pamatė autobusų stotelėje laukiančią merginą ir jėga įsodino ją į automobilį. Neteisėtai atėmę laisvę ir galimybę priešintis, kaltinamieji prieš nepilnametę panaudojo seksualinę prievartą.

Siekdami nuslėpti šiuos brutalius nusikaltimus, bejėgiškos būklės auką kaltinamieji netrukus nužudė sudegindami gyvą automobilio bagažinėje. Prieš mirtį į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi mergina nurodė, kad yra išžaginta ir pagrobta dviejų vaikinų. Ji teigė esanti vežama automobilio bagažinėje, tačiau pareigūnams nepavyko nustatyti skambinančiosios buvimo vietos. Nors ant kojų buvo sukelti visi tą naktį Panevėžyje budėję policijos ekipažai, jiems nepavyko surasti žalios spalvos automobilio, kuriuo vežta nepilnametė.

Po valandos gelbėtojai gavo pranešimą apie miške atvira liepsna degantį automobilį. Atvykus į įvykio vietą ir užgesinus automobilį „Volkswagen Passat“, jo bagažinėje rastas sudegęs kūnas.

Lietuvos apeliacinio teismo verdiktas įsiteisės iš karto, tačiau tikėtina, kad teisiamųjų arba nukentėjusiųjų skundai vėliau pasieks ir Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius