Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Visos Neringos Venckienės bylos sujungtos į vieną didžiulę

Keli rezonansiniai su buvusia teisėja ir parlamentare Neringa Venckiene susiję tyrimai sujungti į vieną.
N.Venckienė išeina iš posėdžio
Neringa Venckienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Neringa

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamente šią savaitę priimtas nutarimas į vieną ikiteisminį tyrimą sujungti šiuo metu skirtingose šalies prokuratūrose kontroliuojamus ir organizuojamus rezonansinius ikiteisminius tyrimus, kuriuose įvairių nusikalstamų veikų padarymu yra įtariama Neringa Venckienė, bei tyrimus, kuriuose yra duomenų, kad bylose nurodytas nusikalstamas veikas galimai padarė N.Venckienė. 

Toks sprendimas priimtas Generalinėje prokuratūroje atlikto patikrinimo metu įvertinus, kad minimų ikiteisminių tyrimų metu nustatytos aplinkybės leidžia pagrįstai teigti, kad nurodyti tyrimai yra susiję pagal tiriamas aplinkybes ir asmenis, įtariamus padarius tiriamas nusikalstamas veikas. Sujungus šiuos tyrimus į vieną siekiama, kad visos galimai įvykdytos nusikalstamos veikos būtų ištirtos išsamiai, objektyviai, išvengiant tyrimo veiksmų dubliavimo.

Sujungus šiuos tyrimus į vieną siekiama, kad visos galimai įvykdytos nusikalstamos veikos būtų ištirtos išsamiai, objektyviai, išvengiant tyrimo veiksmų dubliavimo.

Atsižvelgiant į tai, kad sujungtas ikiteisminis tyrimas yra didelės apimties, sudėtingas, jame reikia atlikti tyrimo veiksmus visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje bei siekiant užtikrinti nusikalstamų veikų ištyrimą per trumpiausią laiką, nutarta sudaryti tyrimo grupę iš Kauno, Šiaulių ir Vilniaus apygardų prokuratūrų prokurorų bei Kauno apskrities policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos bei Kauno rajono policijos komisariato kriminalinės policijos skyriaus tyrėjų.

Tyrimo grupės vadovu paskirtas Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Darius Jakutis.

Šių metų spalio 21 d. Kauno apylinkės teismas patenkino Kauno apylinkės prokuratūros pateiktą prašymą skirti įvairiomis nusikalstamomis veikomis įtariamai N.Venckienei kardomąją priemonę – suėmimą. Prokuroro nutarimu 2013 m. gegužę buvo paskelbta ir šios įtariamosios paieška.

Sprendimą dėl papildomų tarptautinių teisinių procedūrų, kurios leistų šią įtariamąją perduoti Lietuvai, priims sudaryta tyrimo grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius