-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vištų augintojai Šaukoto seniūnijoje puoselėjo kanapių plantaciją

Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai iš rinkos eliminavo apie 20 kg džiovintų kanapių žiedų, kurių pardavimas didmeninėje prekyboje atneštų apie 100 tūkst. eurų, o mažmeninėje prekyboje – dvigubai daugiau.

Šiai operacijai kriminalistai rengėsi keletą mėnesių. Pirmiausia buvo gauta žvalgybinės informacija, kad viename Radviliškio rajono, Šaukoto seniūnijos, vienkiemyje yra auginamos kanapės, po to ši informacija buvo tikslinama ir dėl neteisėto kanapių auginimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai nustatė, jog prieš keletą mėnesių pirktoje sodyboje apsigyveno porelė iš Šiaulių rajono. 23 metų vaikinas ir penkeriais metais jaunesnė jo draugė priedangai augino vištas, o pagrindinis jų darbas buvo kanapių plantacijos priežiūra.

Trijose gerai apšildytose specialiai įrengtose ūkinėse patalpose, kuriose buvo įrengtos modernios vėdinimo, laistymo ir apšvietimo sistemos, jie užaugino ir subrandino per 600 kanapių, kurias nupjovus, buvo galima surinkti apie 20 kg džiovintų kanapių žiedų.

Realizavus juos didmeninėje prekyboje, tikėtasi gauti apie 100 tūkst. eurų pajamų, o iš jų mažmeninės prekybos, galima būtų surinkti ir apie 200 tūkst eurų.

Kanapių augintojams kortas sumaišė kriminalistai, kurie rugpjūčio 20 d. atvyko į sodybą ir nušienavo visas kanapes. Po jų dalgiu sugulė ir apie 600 dar tik auginti pradėtų jaunų kanapių sodinukų.

VIDEO: Radviliškio rajone - kanapių plantacija

Sodyboje darbavęsi vaikinas su mergina buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Čia atsidūrė ir dar viena Šiaulių rajono jaunuolių pora – „vadybininko“ pareigas šiame versle ėjęs sodyboje gyvenusio vaikino bendraamžis su drauge.

Visiems jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto kanapių auginimo ir pasikėsinimo perdirbti bei realizuoti labai didelį kiekį narkotinių medžiagų. Teismas sankcionavo jų suėmimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius