Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vištyčio ežero bangos išplovė granatą – išminuotojams teko ją sprogdinti

Vištyčio ežero, kuriuo eina siena su Rusija, pakrantėje vietinis gyventojas aptiko karo laikų rankinę granatą. Pasieniečiai ėmėsi jos apsaugos, kol atvyko išminuotojai ir pavojingą radinį sunaikino vietoje.
Granata
Granata / VSAT nuotr.

Ilgąjį savaitgalį Vištyčio ežero pakrantėje aptikta pavojinga granata. Netrukus pasienyje su Rusija nugriaudėjo kontroliuojamas sprogimas.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Vištyčio pasienio užkardoje buvo gautas pranešimas apie tai, kad Vilkaviškio rajono Vištyčio miestelyje, Vištyčio ežero pakrantėje, vietinis gyventojas pastebėjo iš ežero išplautą sprogmenį. Vištyčio ežeru eina Lietuvos ir Rusijos siena.

Pasieniečiai iškart atvyko į įvykio vietą, kur gulėjo granata, ir ėmėsi saugoti radinį bei aplinkinę teritoriją. Kaip būna panašiais atvejais, buvo paskelbtas planas „Skydas“.

Kiek vėliau atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad rastas sprogmuo – karo laikų rankinė granata. Pavojingas radinys sunaikintas vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius