Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visuomenės pagalba policijos pareigūnai ir prokurorai nustatė šildymo ir ventiliacijos sistemos įrenginius mėginusius pavogti asmenis

Policijos pareigūnai ir prokurorai po penkis mėnesius trukusio tyrimo baudžiamąją bylą dėl didelės vertės šildymo ir ventiliacijos sistemos įrenginių vagystės ir didelės vertės turto sunaikinimo ar sugadinimo perdavė į teismą.
Byla
Byla / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, šios nusikalstamos veikos padarymu iš viso kaltinami septyni asmenys, tarp jų vienas nepilnametis, veikę organizuotoje grupėje. Už didelės vertės svetimo turto vagystę, dalyvaujant organizuotoje grupėje, įstatymai numato laisvės atėmimo bausmę iki 8 metų, už didelės vertės turto sunaikinimą ar sugadinimą – areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų liepą, septyni kaltinamieji iš Vilniuje, T.Narbuto gatvėje statomo verslo centro bandė pavogti šildymo ir ventiliacijos sistemos įrenginius, kurių bendra vertė daugiau kaip 38 tūkst. 300 litų. Kaltinamieji nupjovę įrenginių sujungimo žarnas ir vamzdžius bei nuėmę juos nuo pagrindo, bandė viską sukrauti į mikroautobusą, tačiau nespėję to padaryti pabėgo, į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams.

„Džiugu, kad nusikaltimo vietoje įtartinus asmenis pastebėję liudytojai nedelsę apie tai pranešė policijos pareigūnams. Šie atskubėję į įvykio vietą rado nepataisomai sugadintus įrenginius, tačiau vienam iš kaltinamųjų pasprukti nepavyko ir jis buvo sulaikytas“, – sako ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras. Anot pareigūno, piliečių sąmoningumas ir komandinis darbas su policija leido per palyginti trumpą laiką nustatyti ir kitus nusikaltime dalyvavusius asmenis.

Šioje baudžiamojoje byloje kaltinamajam R. U. prokurorai pateikė įtarimus ir dėl vaiko įtraukimo į nusikalstamą veiką. Įstatymas už tokį nusikaltimą numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 3 metų.

Kitas šioje organizuotoje vagystėje dalyvavęs asmuo R. B. dar įtariamas neteisėtu disponavimu psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas parduoti ar kitaip platinti, už kurį įstatymas numato nuo 2 iki 8 metų laisvės atėmimo bausmę. Taip pat neteisėtu disponavimu šaudmenimis, šios nusikalstamos veikos padarymu kaltinamas asmuo baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Kaltinamiesiems V. A., R. U., R. B., A. F. ir O. F. paskirtos kardomosios priemonės – suėmimai iki vasario 9 dienos. Kitiems dviem A. K. ir S. P. – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo 4 valdybos tyrėjai, ikiteisminį tyrimą kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Baudžiamąją bylą sausio 29 dieną nagrinės Vilniaus miesto 3-ios apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius