Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI sudomino keistoka remonto veikla: tūkstančius automobilių detalių „pradangino“ šešėlis

Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (Kauno AVMI) specialistų dėmesį atkreipė keistoka vieno mokesčių mokėtojo vykdoma automobilių remonto veikla. Autoservisas įsigydavo didelius kiekius atsarginių dalių, tačiau panaudodavo tik apie pusę jų. Likusios dalys buvo tariamai saugojamos įmonės sandėlyje, – pranešimu spaudai informuoja VMI.
Automobilių servisas
Automobilių servisas/ Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Mokesčių inspekcijai nutarus suskaičiuoti realų detalių likutį, paaiškėjo, kad sandėlyje trūksta beveik 3000 vnt. dalių.

Nustatyta, kad autoservisas į apskaitą įtraukdavo tik dalį atsarginių dalių pardavimų. Tokiu būdu bandyta nuslėpti per 100 tūkst. eurų pajamų.

Pasak Kauno AVMI viršininkės Juditos Stankienės, specialistų dėmesį atkreipė keletas aplinkybių.

„Visų pirma – neįprastai didelis atsarginių dalių likutis. Pagal elektroninių važtaraščių posistemio i.VAZ duomenis ir mokėtojo pateiktus dokumentus, sandėlyje jų turėjo būti už daugiau nei 280 tūkst. eurų“, – sakė J.Stankienė.

„Nesąžiningas verslininkas deklaravo nuostolingą veiklą, o už detales atsiskaitydavo nelegaliais pinigais, kuriuos gaudavo už atliekamas remonto paslaugas. Išaiškinti apgaulę padėjo ir sąžiningi detalių tiekėjai – jie apskaitė pajamas, gautas iš minimo verslininko“, – teigė Kauno AVMI viršininkė.

Patikrinimo rezultatas – valstybės biudžetas pasipildė 22 tūkst. eurų PVM. Per 100 tūkst. eurų nuslėpusiam autoserviso savininkui teko sumokėti daugiau nei 3 tūkst. eurų baudų ir delspinigių. Jis taip pat įpareigotas į įmonės apskaitą įtraukti nuslėptas pajamas, jas tinkamai deklaruoti teikiant pelno mokesčio deklaraciją.

Naudotų automobilių ir dalių jiems prekybos bei remonto sektorius ir šiais metais išlieka vienu iš VMI prioritetų. Pernai vykdytos priemonės pasiteisino – bendras kontrolės veiksmų autosektoriuje rezultatas viršija 3 mln. eurų.

Pasak J.Stankienės, specialistų sukaupta patirtis rodo, kad naudotų automobilių prekybos, remonto ir prekybos automobilių dalimis sektoriuje dažnai linkstama slėpti pajamas automobilius parduodant už mažesnę nei reali kainą, dalis sandorių sudaromi neoficialiai arba baigiami pasirašant vadinamąjį kauferį, todėl praėjusiais metais taikomos priemonės bus tęsiamos.

„Šiais metais papildomo dėmesio sulauks ir automobilių dažytojai, ypatingas dėmesys bus skiriamas PVM grobstymui“, – pažymėjo J.Stankienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius