Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vogtą „Mercedes“ mikroautobusą Lietuvos pasieniečiai rado greičiau, nei vokietis jo pasigedo

Lietuvis įkliuvo prie Vokietijoje pavogto naujo mikroautobuso „Mercedes-Benz“ vairo. 
Sulaikytas „Mercedes“ mikroautobusas
Sulaikytas „Mercedes“ mikroautobusas / VSAT nuotr.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Kauno rajono gyventoją, kuris į Lietuvą varė Vokietijoje pavogtą šiais metais pagamintą mikroautobusą „Mercedes-Benz“. Jo savininkas, Vokietijos pilietis, tik iš pareigūnų sužinojo, kad automobilis buvo nuvarytas.

VSAT nuotr./Sulaikytas „Mercedes“ mikroautobusas
VSAT nuotr./Sulaikytas „Mercedes“ mikroautobusas

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė mikroautobusą „Mercedes-Benz“ vokiškais numeriais. Jis ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos.

Automobilį vairavo 24 metų Kauno rajono gyventojas. Mikroautobuso dokumentų jis neturėjo. Vyro aiškinimai, iš kur gavo šią mašiną, VSAT pareigūnams pasirodė neįtikinami. Kad „Mercedes-Benz“ būtų pavogtas, duomenų dar nebuvo.

Kalvarijos užkardos pareigūnai per Lietuvos ir Lenkijos pasienio, muitinės ir policijos tarnybų bendradarbiavimo centrą Budziske, kuris veikia prie Lietuvos ir Lenkijos sienos, kreipėsi į Vokietijos policijos pareigūnus. Šie sekmadienį iškart nuvyko pas „Mercedes-Benz“ savininką ir paklausė, kur yra jo automobilis. Vokietis buvo įsitikinęs, kad jo mikroautobusas stovi kieme, ir nuvedė policininkus parodyti, kurioje vietoje. Tada tapo galutinai aišku, kad Kalvarijos pasieniečiai sulaikė ką tik pavogtą 2016 m. laidos „Mercedes-Benz“.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Kauno rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 78, įtariama, vogtas transporto priemones, pažymima pirmadienį VSAT atstovų paviešintame pranešime.

VSAT nuotr./Sulaikytas „Mercedes“ mikroautobusas
VSAT nuotr./Sulaikytas „Mercedes“ mikroautobusas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius