Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečio „Harley-Davidson“ prie Kuršėnų įsmigo į mikroautobusą, baikeris žuvo

Priešpriešinio eismo juosta dideliu greičiu lėkęs motociklas Šiaulių rajone kaktomuša susidūrė su keleiviniu autobusiuku „Mercedes“.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje. / 15min.lt skaitytojos nuotr.

„Kokia siaubinga avarija! Įvyko apie 15 val. prie Kuršėnų, važiuojant nuo Šiaulių netoli sankryžos į Gruzdžius. Baikeris su motociklu tiesiai į autobusiuką priešais važiuojantį įlėkė. Liko visas kruvinas autobusiuko priekis ir motociklas įsmigęs į priekį... Eina sau... Pravažiuodamas mačiau: motociklas stovi kaip važiavo – įsmigęs į mikroautobuso variklio skyrių“, – tokią emocingą žinutę redakcijai šeštadienį atsiuntė 15min.lt skaitytojas Robertas C.

Šios eismo nelaimės Šiaulių rajone, ties Kužių gyvenviete, kur greitis ribojamas iki 70 km/val., aplinkybės iš tiesų gluminančios ir šokiruojamos.

Kaip iš Vokietijos į „Harley-Davidson“ mėgėjų šventę Klaipėdoje (žr. susijusius straipsnius) atvykęs 35 metų vokietis atsidūrė priešpriešinio eismo juostoje, atskirtoje dvigubu metaliniu atitvaru bei žaliosios vejos ruožu tarp jų?

Teigiama, jog dar prieš susidūrimą su keleiviniu mikroautobusu baikeris vos išvengė kaktomušos su vilkiku – apie ją byloja ant asfalto likusios sunkiasvorės mašinos stabdymo žymės.

Kuršėnų autobusų parkui priklausančio „Mercedes“ vairuotojas, šeštadienio popietę iš Šiaulių į Kuršėnus vežęs apie 10 keleivių, pasakojo, kad minutę iki avarijos kaip tik buvo sustojęs Kužių stotelėje išleisti keleivių.

15min.lt skaitytojo nuotr./Sudaužytas vokiečio motociklas
15min.lt skaitytojo nuotr./Sudaužytas vokiečio motociklas

Vos tik jis vėl išvažiavo į kelią, pamatė dideliu greičiu artėjančią lempą – motociklą. Profesionalus vairuotojas staigiai nuspaudė stabdžius, tačiau nesuko vairo nei į kairę, nei į dešinę, sumojęs, kad motociklininkas galės per vieną ar kitą pusę aplenkti kliūtį. Tačiau pastarasis dideliu greičiu rėžėsi į jau sustojusio mersedeso priekį.

Baikeris žuvo vietoje.

Mikroautubuso keleiviai, pirminiais duomenimis, rimčiau nenukentėjo. Tiesa, daugelis jų patyrė stresą, o vienas vaikas šiek tiek susitrenkė smakrą.

Kai motociklą atkrapštė nuo mikroautobuso, lietuviškas mersedeso valstybinis numeris liko apsivyniojęs apie „Harley-Davidson“ šakę. Prireikė replių.

Teigiama, jog sudaužyto motociklo spidometro rodyklė užstrigo ties 160 km/val. atžyma. Tačiau tai nieko nereiškia: rodyklės stringa dėl mechaninės prietaiso deformacijos.

Papildyta 08.57 val. Sekmadienį 15min.lt skaitytojas atsiuntė nuotraukų, kaip sudaužytas motociklas šiandieną ryte atrodė policijos saugojimo aikštelėje (žr. fotogaleriją).

Papildyta 11.14 val. Netrukus nuotraukų atsiuntė ir 15min.lt skaitytoja, šeštadienį važiavusi pro įvykio vietą, kai žuvusiojo kūnas jau buvo uždengtas, bet dar nebuvo nukeltas nuo autobusiuko priekinio stiklo (žr. antrąją fotogaleriją).

Savo ruožtu Policijos departamentas sekmadienį papildomai informuoja, kad įvykis užfiksuotas 15 val. 45 min.

Žuvusysis yra Vokietijos pilietis H.B. (gimęs 1975 m.).

Mikroautobusą „Mercedes-Benz Sprinter“ vairavo R.K. (gimęs 1957 m.).

Per avariją nesunkiai nukentėjo mikroautobusu važiavę A.Š. (gimusi 1973 m.), E.A. (gimęs 2006 m.) ir D.M. (gimęs 1981 m.), kurie dėl įvairių kūno sužalojimų gydosi namie.

Tapote šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt arba patalpinti skaitytojų portale ikrauk.15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius