-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečių aviganė Kidi surado cigarečių krovinį ir jį gabenusią ketveriukę

Užuodusi kontrabandininkų pėdsakus vokiečių aviganė Kidi jais sekė 3 kilometrus. Iš pradžių šuo miške aptiko baltarusiškų cigarečių krovinį, o vėliau prisivijo ir pasieniečiams padėjo sulaikyti keturis, įtariama, kontrabandinius rūkalus gabenusius vyrus.
Įtariamieji
Įtariamieji / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Vokiečių aviganė Kidi
VSAT nuotr./Vokiečių aviganė Kidi

Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos patruliai Vilniaus rajono Veseluchos kaimo prieigose aptiko šviežius pėdsakus. Įtarta, kad šioje vietoje į Lietuvą iš Baltarusijos galėjo patekti neteisėtas krovinys. Komanda surasti ir sekti įtariamų pažeidėjų pėdsakais buvo duota 5 metų vokiečių aviganei Kidi, nesyk pasižymėjusiai sulaikant kontrabandininkus ir nelegalus.

Tuo pat metu visus link šios vietovės vedančius kelius užblokavo ir paiešką pradėjo papildomos Lavoriškių pasieniečių pajėgos.

Pasieniečių šuo iškart suuodė įtariamųjų pėdsakus ir jais sparčiai nuvedė į Lietuvos gilumą. Keturkojė savo kinologą ir kitus paskui ją vos spėjusius sekti VSAT pareigūnus laukais ir mišku vedė apie 2 kilometrus, kol Kaniūkų kaimo prieigose aptiko likimo valiai paliktą kontrabandinių cigarečių krovinį. Į plastiką suvyniotose 8 dėžėse buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ ir „Fest7“ su Baltarusijos banderolėmis.

Čia Kidi gavo komandą tęsti paiešką. Šuo miške paliktais pėdsakais sekė dar kilometrą, kol prisivijo bėgančius keturis vyrus. Jau buvo sutemę. Iš tamsos išnirusi ir grėsmingai lojanti vokiečių aviganė, matyt, išgąsdino bėglius, todėl šie iškart sustojo. Kidi saugojo ketveriukę, kol šie bėgliai buvo surakinti atsivijusių pasieniečių antrankiais.

VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 20 metų, 22 metų ir 27 metų Vilniaus rajono gyventojai bei 59 metų vilnietis. Dėl kontrabandos VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas tyrimas.

Patyrusi pėdsekė Kidi pasižymėjo ir prieš dvi savaites. Tuomet vieną vėlų vakarą pasienyje su Baltarusija kinologai ir jų šunys Kidi bei belgų aviganė Taiga dalyvavo eiliniuose mokymuose. Jų metu šunys buvo pratinami prie realių darbo sąlygų įvairiose vietovėse įvairiu paros metu.

Mokymus teko nutraukti, kai VSAT kinologai pastebėjo du miško takeliu einančius ir ryšulius benešančius asmenis. Jie nepakluso pareigūnų komandoms ir metę nešulius ir bandė pabėgti mišku.

Vieną bėglį prisivijo ir gerokai išgąsdino Kidi. Kitą susekė Taiga. Tąkart buvo sulaikyti du vilniečiai ir 7 tūkst. 250 pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“.

VSAT praneša, kad birželio viduryje Kidi susekė ir sulaikė tris gruzinus nelegalus, neteisėtai perėjusius sieną su Baltarusija ties tuo pačiu Veseluchos kaimu.

Apie šios vokiečių aviganės sugebėjimus gali papasakoti ir keturi vietnamiečiai, pernai spalį sieną iš Baltarusijos parėję Vilniaus rajono Kaponiškių kaimo prieigose. Šiuos nelegalus ir juos lydėjusį asmenį be pilietybės, turėjusį leidimą gyventi Estijoje, irgi susekė ir mišku pasivijo Kidi.

Dar anksčiau šis šuo yra pasižymėjęs sulaikant nelegalus iš Gruzijos ir Afganistano, baltarusiškas cigaretes gabenusius asmenis bei kitus pažeidėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius