-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečių aviganis Grau sulaikė iš Baltarusijos į Varėnos rajono mišką patekusį vietnamietį

Varėnos rajone Kabelių užkardos pasieniečiai sulaikė vietnamietį, kuris į Lietuvą nelegaliai pateko iš Baltarusijos. Nelegalaus migranto kelią į Lietuvą padėjo susekti vokiečių aviganis Grau.
Sulaikymo vietoje
Sulaikymo vietoje / VSAT nuotr.

Šeštadienį VSAT Varėnos rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai miške ties Varėnos rajono Musteikos kaimu sulaikė 32 metų Vietnamo pilietį. Ši vieta yra maždaug už 3 km nuo sienos su Baltarusija.

Vietnamietis turėjo savo šalies pasą be Šengeno vizos, t. y. į Lietuvą jis pateko neteisėtai. Pasieniečiai vietovės apžiūrai pasitelkė kinologą su vokiečių aviganiu Grau. Keturkojis pelkėtu mišku nusekė apie 3 kilometrus iki sienos su Baltarusija. Čia jis aptiko šlapius drabužius ir požymių, liudijančių apie galimą sienos pažeidimą iš Baltarusijos į Lietuvą.

Vietnamo piliečiui dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 202 Vietnamo piliečius, kurie neteisėtai bandė patekti į Lietuvą. Pagal pilietybes vietnamiečių šiemet, kaip ir pernai bei užpernai, yra daugiausiai tarp visų sulaikytų nelegalių migrantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius