Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija kazachus domino labiau nei automobiliai Lietuvoje

Vilniuje pasieniečiai sulaikė du kazachus, apgaule gavusius Šengeno vizas ir ketinusius vykti į Vokietiją.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad trečiadienį VSAT Vilniaus rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai sostinės autobusų stotyje patikrino du vyrus. Jie ketino maršrutiniu autobusu vykti į Vokietiją.

Vyrai pasieniečiams pateikė tvarkingus pasus, išduotus 46 ir 23 metų Kazachstano piliečiams. Juose buvo galiojančios Šengeno vizos.

Pasieniečiai nustatė, kad abu vyrai, pateikdami prašymus vizoms gauti, melavo ir pateikė tikrovės neatitinkančią informaciją, kad Lietuvoje ketino įsigyti automobilių. Stotyje sulaikyti užsieniečiai jau suokė nekart panašiais atvejais pasieniečiams girdėtą giesmelę apie tai, kad atvykę į Lietuvą „persigalvojo“ ir neva nusprendė aplankyti pažįstamus, gyvenančius Vokietijoje.

Išsiaiškinta, kad abu užsieniečiai praėjusį penktadienį į Lietuvą legaliai atvyko per Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punktą.

VSAT pareigūnai panaikino abiejų kazachų turėtas Šengeno vizas ir įpareigojo juos išvykti iš bendrijos erdvės.

Pasak nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę vykdančių pasieniečių, tokie keliautojai iš anksto planuoja Lietuvoje neužsibūti, tačiau vengia dėl Šengeno vizų kreiptis į kitų šalių ambasadas žinodami, kad ten bus nuodugniai tikrinami jų kelionės tikslai ir priežastys.

Pasitaiko atvejų, kuomet užsieniečių vizomis rūpinasi įvairūs tarpininkai ir kelionių agentūros. Jų darbuotojai pildo anketas vizai gauti ir už tai ima papildomą atlygį. Tuomet tadžikams, kirgizams, kazachams, gruzinams ar turkmėnams už Šengeno vizą tenka pakloti net iki 500 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius