Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje vogti motociklai ir motoroleriai į Lietuvą gabenti vogtu mikroautobusu

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė kauniečio vairuojamą Vokietijoje vogtą mikroautobusą. Juo į Lietuvą buvo gabenami 4 Vokietijoje pavogti motociklai ir 2 motoroleriai. Ant mikroautobuso buvo pritvirtinti Lenkijoje pavogti numeriai.
Pasieniečių radiniai
Pasieniečių radiniai / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kartu su Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnais Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai – Marijampolė, sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos įvažiuojantį mikroautobusą „Volkswagen Crafter“. Ant jo buvo lenkiški registracijos numeriai.

Dokumentų patikrinimo metu pasieniečiai išsiaiškino, kad mikroautobusą vairavęs 33-ejų Kauno gyventojas neturi vairuotojo pažymėjimo. Toks dokumentas jam niekada ir nebuvo išduotas.

Kalvarijos užkardos pareigūnai netruko nustatyti, kad „Volkswagen Crafter“ praėjusį trečiadienį buvo pavogtas Vokietijoje. Ant jo pritvirtinti numeriai, pasirodo, pavogti Lenkijoje šį antradienį, t. y. tą pačią dieną, kai mikroautobusas važiavo į Lietuvą ir buvo čia sustabdytas.

Pasieniečiai patikrino ir mikroautobusu gabentus 4 motociklus – vieną „Harley“ ir 3 „Kawasaki“. Kaunietis į Lietuvą dar vežė ir 2 motorolerius „Peugeot“. Naudodamiesi duomenų bazėmis Kalvarijos užkardos pareigūnai greitai nustatė, kad visi šie motociklai ir motoroleriai praėjusią savaitę buvo pavogti Vokietijoje.

Mikroautobuse buvo ir kitų, įtariama, vogtų daiktų - 3 dviračiai, 4 automobilio ratlankiai su padangomis bei 3 motociklo ratlankiai su padangomis.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kaunietį vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Mikroautobusas ir juo vežti daiktai saugomi Kalvarijos užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius