Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje vogtu prabangiu visureigiu BMW X5 tauragiškis taranavo pasieniečių automobilį

Vokietijoje vogtu visureigiu tauragiškis pasienyje su Lenkija taranavo jį stabdžiusių Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų automobilį. Tuomet vogtas 2010 m. laidos BMW X5 dar trenkėsi į medį. Prieš tai tauragiškis apie 20 km spruko nuo Lenkijos pareigūnų.
Visureigis BMW X5
Visureigis BMW X5 / VSAT nuotr.

Penktadienio pavakarę VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečius kolegos iš Lenkijos Rutka-Tartak užkardos informavo, kad šios šalies teritorijoje, apie 20 km nuo sienos su Lietuva, kelyje Suvalkai – Marijampolė, reikalavimui sustoti nepakluso visureigis . Lenkai pranešė, kad jų persekiojamas šis automobilis su Rusijos valstybiniais ženklais nulėkė link sienos su Lietuva.

Netrukus vienas iš pasienyje buvusių Lietuvos VSAT pareigūnų ekipažų pastebėjo, kad Kalvarijos užkardos veikimo teritorijoje keliu Senoji Radiškė – Kreivėnai iš Lenkijos pusės dideliu greičiu skrieja BMW X5. Nuo šios vietos iki sienos su Lenkija yra apie 3 km.

Tarnybiniu „Nissan Qashgai“ Kalvarijios užkardos pasieniečiai suspėjo užblokuoti žvyrkelio važiuojamąją dalį ir įjungė tarnybinio automobilio švyturėlius. Išlipti iš mašinos VSAT pareigūnai nespėjo. Dideliu greičiu priartėjusio BMW X5 vairuotojas jau buvo sumąstęs nerealų planą – nestabdant apvažiuoti pasieniečių visureigį. Po kelių akimirksnių pasigirdo smūgio ir sudaužyto metalo garsai – BMW X5 trenkėsi į VSAT automobilio dešiniąją pusę. Po smūgio bėglys dar nulėkė nuo kelio ir kairiuoju šonu trenkėsi į pakelės medį.

„Nissan Qashgai“ buvę pasieniečiai įvykio metu nenukentėjo. Iššokę ir savo automobilio jie tuoj pat sulaikė BMW X5 vairuotoją, kuris irgi liko sveikas. Paaiškėjo, kad tai – 26-erių Tauragės gyventojas. Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad praėjusiais metais pagamintas BMW X5 yra vogtas Vokietijoje. Jo paieška buvo paskelbta tą pačią dieną, penktadienį.

Įvykio metu apgadintas tarnybinio automobilio dešinės pusės priekinis sparnas, durelės, nubrozdintas priekinis bamperis bei išmuštas dešinys priekinis ratas. Tikimasi, kad pasieniečių nuostolius padengs draudimas.

Dar labiau nukentėjo BMW X5. Jį apžiūrėdami VSAT pareigūnai pamatė, kad išlaužta durelių spyna.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tauragiškį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Vogtas visureigis saugomas Kalvarijos užkardoje.

Vien šiemet sieną su Lenkija kontroliuojantys VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai sulaikė 46 į šalį varytas vogtas mašinas. Tai daugiausiai Vakarų Europos šalyse, ypač Vokietijoje, vogti apynauji ar nauji automobiliai. Dažniai jų pervarytojai Lietuvos piliečiai, pasienyje su Lenkija stabdomi Lazdijų rinktinės pareigūnų, bet kokia kaina stengiais pasprukti ir išsaugoti brangų vogtą turtą.

Kiek tokių mašinų pasiekia Lietuvą per Lenkiją, galima tik numanyti, nes pasieniečiai patikrina vos 1 proc. per šią Šengeno vidaus sieną įvažiuojančių automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius