Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos įkėlęs koją į Lietuvą 17-metis rusas pateko į pasieniečių rankas

Vos tik Nemuno ledu nepilnametis Rusijos pilietis priėjo Lietuvos krantą, jis iškart pateko į rankas jo laukusiems pasieniečiams.
Pasieniečiai užšalusio Nemuno pakrantėje
Pasieniečiai užšalusio Nemuno pakrantėje / VSAT nuotr.
Temos: 2 Ledas Nepilnametis

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį specialios sienos kontrolės sistemos pagalba VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai pamatė, kad ledu iš Rusijos pusės ties Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimu eina žmogus.

Gavę signalą į šią vietą tarnybiniu visureigiu tuoj pat atvyko pasieniečių patruliai. Vos tik sienos pažeidėjas įkėlė koją į Lietuvos krantą, Bardinų užkardos pareigūnai jį iškart sulaikė.

Sienos pažeidėjas jokių dokumentų neturėjo ir prisistatė 17-mečiu Kaliningrado gyventoju. Jį pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę. Dėl neteisėto sienos parėjimo Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pažeidėjas gerokai rizikavo, nes Nemune šiuo metu gausu properšų, ledas netvirtas, prie kranto vietomis jo visai nelikę.

Dėl sustiprintos Lietuvos sienos su Rusija ir Baltarusija pastaruosius metus pažeidėjų, kurie ryžtasi neteisėtai pereiti Lietuvos sieną, nuolat mažėja. Lietuvos pasieniečiai 2008 m. užfiksavo 362 valstybės sienos pažeidimus, arba 34 procentais mažiau nei 2007 m., kuomet buvo nustatyti 484 bandymai neteisėtai pereiti valstybės sieną. 2006-aisiais buvo užfiksuoti 623 tokie pažeidimai, 2005 m. - 805.

Kasmet mažėja ir sulaikomų valstybės sienos pažeidėjų skaičius. Praėjusiais metais VSAT pareigūnams už tai įkliuvo 234 asmenys, arba 36 proc. mažiau nei 2007 m., kai buvo sulaikyta 317 asmenų. 2006 m. neteisėtas žygis per valstybės sieną nesėkmingai baigėsi 456 pažeidėjams, 2005 m. – 551, 2004 m. – 744.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius