-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vos metų sulaukusios mergaitės itin žiauraus nužudymo byla keliauja į teismą, kaltinamajam gresia įkalinimas iki gyvos galvos

Penktadienį Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai itin žiauriai nužudžius bejėgiškos būklės mažametę mergaitę pateikti dvidešimt ketverių metų vilkaviškiečiui S.A.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.


Kaip rašoma Kauno apygardos prokuratūros pranešime, S.A. kaltinamas tuo, kad 2012 m. lapkritį, pasilikęs pasaugoti bičiulės vienerių metų mergaitę, tyčia ne mažiau kaip 28 kartus sudavęs jai į galvą, suspaudęs bei sulaužęs rankas ir kojas, stipriai ją papurtė. Mergaitei buvo padaryta daugybė sužalojimų, kurie, anot specialistų, atitinka sukrėsto vaiko sindromą. 

„Sukrėsto vaiko sindromo atveju galvos smegenų pažeidimai įvyksta nuo stipraus kartotinio vaiko kratymo ar purtymo, kai vaikas dėl savo fiziologinių ypatumų nenulaiko galvos svorio ir smegenys trankosi į vidinės kaukolės struktūras“, ─ paaiškino Teismo medicinos specialistai, atlikę mažametės palaikų tyrimą.

Mergaitė buvo išvežta į Vilkaviškio ligoninę, iš kurios dėl itin sunkios būklės pervežta į Kauno klinikas. Dėl daugybės sužalojimų mažametės gyvybės išgelbėti nepavyko.

Specialistai nustatė, kad S.A., darydamas nusikaltimą, suprato savo veiksmų esmę ir juos valdė. Jam diagnozuotas lengvas protinis atsilikimas ir priklausomybė nuo alkoholio.

S.A. buvo nustatytas 1.00 promilės girtumas.

Šeima, kurioje augo mažametė, buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų apskaitą. Iš mažametės motinos N.Š. yra atimtos motinystės teisės į sūnų ir dar vieną mergaitę.

Vos gimus mažametei, N.Š. taip pat laikinai buvo apribotos motinystės teisės dėl girtavimo ir fizinio smurto šeimoje.

Baudžiamojoje byloje mažametės tėvai S.A. pateikė 800 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Nė karto praeityje neteistam S.A. už padarytą nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius