Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos prasidėjus savaitei Kauno apskrities policija nustatė 3 neblaivius vairuotojus

Rugsėjį keliuose eismas tampa kur kas intensyvesnis, gatvėse padaugėja tiek vairuotojų, tiek ir pėsčiųjų eismo dalyvių. Kauno apskrities policijos pareigūnai aktyviai vykdo policines priemones, siekdami didinti vairuotojų sąmoningumą ir saugumą kelyje. Išvengti skaudžių eismo įvykių padeda ir pastabūs gyventojai, pirmadienį pranešę apie vieną girtą vairuotoją. Dar du sustabdė patys pareigūnai.
Naktinis kelių policijos reidas sostinėje
Reidas/ Asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Rugsėjo 10 dieną apie 13.50 valandą Kauno Raudondvario plente policija patikrinimui sustabdė automobilį „VW Touran“. Pareigūnai nusprendė alkoholio matuokliu patikrinti savo elgesiu įtarimą kėlusį vairuotoją, gimusį 1963 metais. Įtarimai pasitvirtino – vyrui alkoholio matuokliu buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,82 prom.).

Apie 15.30 valandą pareigūnai gavo pilietiško gyventojo pranešimą, jog pastebėjo nuo kelio nuvažiavusį automobilį, kurio vairuotojas gali būti neblaivus. Kaišiadorių rajono Rūčkakiemio kaime, atvykus pareigūnams, rastas nuo kelio nuvažiavęs automobilis BMW. Transporto priemonės vairuotojui, gimusiam 1978 metais, alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,30 prom.

Gerokai vėliau, apie 22.35 valandą, Kauno Aukštaičių gatvėje patikrinimui sustabdyto automobilio vairuotojas taip pat neatrodė blaivus. Automobilį „Peugeot“ vairavusiam vyrui, gimusiam 1968 metais, alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,05 prom.

Visų šių automobilių vairuotojai buvo pristatyti į gydymo įstaigą kraujo mėginio paėmimui tiksliam girtumui nustatyti. Taip pat pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už vairavimą neblaiviam, kuomet alkoholio kiekis kraujyje yra 1,5 prom. arba viršija šią ribą, gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

„Dėkojame gyventojams, neliekantiems abejingais ir mums pranešantiems apie pastebėtus kelyje įtartinai manevruojančius automobilius. Visi privalome laikytis taisyklių – kelyje esame atsakingi ne tik už savo, bet ir už kitų sveikatą bei gyvybę“, – primena Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkė Virginija Bagdzevičienė.

Kauno apskrities policija visą rugsėjo mėnesį, kuomet eismas kelyje tampa ženkliai intensyvesnis, toliau aktyviai vykdys įvairias prevencinės priemonės, skirtas eismo saugumui didinti. Tam, kad saugiai pasiektume kiekvienos kelionės tikslą, kelyje būkime atidūs, kantrūs ir laikykimės Kelių eismo taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius