-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Pociūno žūties byla tiriama kaip nužudymas

Valstybės saugumo departamento (VSD) karininko Vytauto Pociūno žūtį trečią kartą tiriantys prokurorai nebeatmeta galimybės, kad Baltarusijoje jis galėjo būti nužudytas.
Vytautas Pociūnas
Vytautas Pociūnas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Įvykį tiriantis prokuroras V.Pociūno našlei Liudvikai Pociūnienei pranešė, kad vasarį byla perkvalifikuota ir tiriama kaip nužudymas. Tačiau teisininkai abejoja, ar po 4 metų pavyks išsiaiškinti kaltininkus, pranešė LNK Žinios.

„Prokuroras mane oficialiai informavo, kad byla nuo vasario yra perkvalifikuota ir tiriama, kaip nužudymo byla, jau ne kaip byla pagal mirties faktą“, – tvirtino L.Pociūnienė.

Teisininkai sutinka, kad pradėję tirti nužudymą prokurorai galės atlikti daugiau veiksmų, tačiau abejoja, ar jie išsiaiškins galimus žudikus.Neoficialiais duomenimis, prokurorai perkvalifikavo V.Pociūno žūties bylą, nes gavo naujų duomenų, tačiau kokių neatskleidžia ir tyrimo nekomentuoja.

„Nieko nekomentuosiu (...) Dabar atlieku proceso veiksmus, negaliu kalbėt“, – sakė prokuroras Artūras Urbelis.

V.Pociūno žūties aplinkybės Generalinėje prokuratūroje tiriamos jau trečią kartą. Du kartus nustatyta, kad VSD pareigūno mirtis – nelaimingas atsitikimas, esą pro Bresto viešbučio langą jis iškrito pats. Su tokiomis išvadomis V.Pociūno našlė nesutiko ir viliasi, kad dabar prokurorai išsiaiškins, kad vyras buvo nužudytas – išmestas arba išstumtas pro langą.

„Aš turiu vilties, kad surasti teisybę yra daugiau šansų, kada yra daugiau procesinių galimybių – atlikti ir eksperimentus, ir įvairiausi juk tardymo instrumentai yra, kurie šiaip jau byloje pagal mirties faktą nenumatomi, o šiuo atveju gali būti taikomi“, – kalbėjo L.Pociūnienė.

Teisininkai sutinka, kad pradėję tirti nužudymą prokurorai galės atlikti daugiau veiksmų, tačiau abejoja, ar jie išsiaiškins galimus žudikus.

„Įvertinkit, kad šitas tyrimo posūkis įvyko po ketverių metų. Tai, kas galėjo būti padaryta, kam galėjo būti mestos policijos pajėgos, policijos galimybės, jau nebus išnaudotos. Ko gero faktas, kad įvyko nužudymas, jis toks ir liks, bet ar bus išaiškinta, kas tai padarė – čia jau didelis klausimas“, – tvirtino našlės advokatas Jonas Butkus.

Kada į Baltarusiją išsiųsto dirbti V.Pociūno žūties tyrimas bus baigtas, neaišku. Neoficialiais duomenimis, apklausti buvę ir nauji liudytojai, atliktas tardymo eksperimentas, ar VSD karininkas galėjo pats iškristi pro langą.

Jo artimieji neatmeta, kad pritrūkus nužudymo įrodymų prašys ekshumacijos.

V.Pociūnas žuvo 2006-ųjų vasaros pabaigoje Breste. Prokurorai padarė išvadą, kad žūtis buvo nelaimingas atsitikimas ir ikiteisminį tyrimą nutraukė, tačiau po skundų teismui tyrimas atnaujintas trečią kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius