Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VPU studentą Arturą Vasilevskį dėl šešių išprievartavimų siūloma sodinti 14 metų

Prokuroras pasiūlė griežtą bausmę rezonansinėje baudžiamojoje byloje.
Arturas Vasilevskis teisme
Arturas Vasilevskis / Lucos Raffaele Battos nuotr.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas toliau nagrinėjo rezonansinę baudžiamąją bylą, kurioje Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) studentas A.Vasilevskis kaltinamas užpuolęs ir grasindamas peiliu seksualiai prievartavęs keturias 13–17 metų mažametes bei dvi 20-ies metų merginas.

Šios dienos neviešame posėdyje bylą kuruojantis prokuroras Liutauras Rudzevičius siūlė skirti kaltinamajam 13 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, pirmus 7 metus iš jos atliekant kalėjime.

Kaip žinoma, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2010 m. gegužės–rugsėjo mėn. laikotarpiu 23-ejų metų įtariamasis, VPU studentas A.Vasilevskis, užpuolė ir grasindamas peiliu seksualiai prievartavo keturias 13–17 metų nepilnametes ir dvi 20-ies metų merginas. Visos nusikalstamos veikos padarytos Vilniaus mieste: miškeliuose, parke arba automobilyje.

A.Vasilevskiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo su mažamečiais ir nepilnamečiais. Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato griežčiausią – 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

15min.lt primena, jog prieš posėdį praėjusį birželį A.Vasilevskį ginantis advokatas Darius Katauskas žurnalistams pareiškė, jog ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai studentą apgavo: esą jei prisipažinsi dėl daugiau merginų, tave pripažins nepakaltinamu. D.Katauskas aiškina, kad šešių aukų sąrašas, dėl kurių A.Vasilevskis ir yra teisiamas, – galutinis. Tuo tarpu kalbėti apie nukentėjusiųjų 12-uką esą nėra jokio pagrindo.

Šešios nukentėjusios šioje baudžiamojoje byloje yra pateikusius civilinius ieškinius – reikalaujama nuo 20 iki 150 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Bendra ieškinių suma siekia per 0,5 milijono litų.

Penktadienį advokatas D.Katauskas 15min.lt prisipažino buvęs nustebintas dėl prokuroro pasiūlytos bausmės griežtumo. Anot teisininko, A.Vasilevskis pagal bylos aplinkybes nusipelnė galbūt apie 7 metų laisvės atėmimo bausmės. Sakydamas paskutinį žodį A.Vasilevskis pripažino kaltę.

Kaltinamasis yra simboliškai atlyginęs žalą nukentėjusiosioms. Buvusio studento gynėjas viliasi, kad teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgs į šią aplinkybę.

Nuosprendį A.Vasilevskiui Vilniaus apygardos teismo teisėjas Artūras Pažarskis žada paskelbti rugsėjo 30 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius