Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VSAT naktinė operacija: sulaikyti 8 kontrabandininkai, tarp jų – Tribonių užkardos pasienietis

Šalčininkų rajone pasieniečiai surengė operaciją su gaudynėmis, kurios metu sulaikyti 8 asmenys, 3 automobiliai ir 6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vienas sulaikytųjų – Tribonių užkardos pasienietis. 4 įkliuvę, įtariama, cigarečių nešikai dėvėjo kaukes, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Kontrabandininkų automobiliai
Kontrabandininkų automobilis / VSAT nuotr.

Šią operaciją antradienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos ir Vilniaus rinktinių kriminalistai, talkinami Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečių, surengė netoli Šalčininkų rajono Kaniūkų kaimo. Jis yra prie pat sienos su Baltarusija.

Čia buvo užfiksuoti keli asmenys su nešuliais, judantys nuo sienos į Lietuvos gilumą. Netoliese užfiksuoti ir įtartini automobiliai. Pasieniečiai pradėjo apylinkių blokavimo ir sulaikymo veiksmus. Nešikai metė krovinį, kaip vėliau paaiškėjo, 6 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, ir prisidengę tamsa puolė slėptis miške.

Pirmiausiai pavyko prisivyti ir užblokuoti automobilį „Volvo V70“, kurio ekipažas, įtariama, yra susijęs su kontrabanda ir atliko žvalgų funkcijas. Automobilyje buvo 23-ejų, 26-erių ir 28-erių Šalčininkų rajono gyventojai.

Netoliese užfiksuotas automobilis „Audi A6“, kurio vairuotojas spruko nuo pasieniečių ir buvo sulaikytas po gaudynių Gerviškių kaimo prieigose. Mašiną vairavo 29-erių neuniformuotas ne tarnybos metu Varėnos rinktinės Tribonių užkardos vyresnysis pasienietis.

Tęsiant operaciją ir panaudojus naktinio matymo įrangą bei tarnybinius šunis VSAT pareigūnai miške netoli cigarečių sulaikė 4 vyrus, kurie dėvėjo kaukes ir mūvėjo pirštines. Įtariama, kad tai sprukę kontrabandos nešikai. Jie yra Šalčininkų rajono gyventojai, 17-os, 18-os, 24-erių ir 25-erių.

Maždaug už puskilometrio nuo sienos VSAT pareigūnai aptiko ir kontrabandinį krovinį – 12 rūkalų dėžių, t. y. 6 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“ su Baltarusijos banderolėmis. Miške rastas ir dar vienas, įtariama, kontrabandininkų automobilis „Audi 100“.

Pasieniečiai visus 8 sulaikytuosius, tarp jų ir pareigūną, uždarė į areštinę. Jiems pareikšti įtarimai dėl kontrabandos. 3 sulaikyti automobiliai ir cigaretės saugomi Varėnos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius