Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyras, sukėlęs eismo įvykį, kurio metu žuvo du šaligatviu ėję žmonės, nuteistas septyneriems metams

Trakų rajono apylinkės teismas balandžio 20 d. paskelbė nuosprendį, kuriuo Juozas Misevičius pripažino kaltu būnant neblaiviam sukėlus eismo įvykį, kurio metu žuvo du žmonės.
Juozas Misevičius
Juozas Misevičius / 15min.lt nuotr.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad 2011 m. rugsėjo 7 d., apie 16.06 val., J.Misevičius Aukštadvaryje, Vilniaus gatvėje, būdamas neblaivus (nustatytas 2,46 promilių girtumas), vairuodamas automobilį „Audi 80“  nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių nekelti pavojaus kitiems eismo dalyviams, nepasirinko saugaus greičio, dėl ko nesuvaldė automobilio ir įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, užvažiavo ant šaligatvio ir partrenkė šaligatviu ėjusius A. G. ir L. R. bei pasišalino iš įvykio vietos. Dėl šių J. M. veiksmų įvykusio eismo įvykio metu  A.G. ir L. R. žuvo vietoje.

Teismas J. M. atsakomybę lengvinančia aplinkybe to, kad kaltinamasis prisipažino padaręs nusikatamą veiką, gailėjosi ir atsiprašė nukentėjusiųjų nepripažino, kadangi jo gailėjimasis nebuvo nuoširdus.  Atsižvelgiant į tai, kad J. M. atsakomybę lengvinančių aplinkybių nėra, taip pat į tai, kad eismo įvykio metu žuvo du žmonės, kas didina kaltinamojo padarytos nusikalstamos veikos pavojingumą, už padarytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 6 dalyje numatytą nusikalstamą veiką teismas kaltinamajam J.Misevičius skyrė didesnę nei įstatymo sankcijoje numatytas vidurkis bausmę – laisvės atėmimą septyneriems metams, bausmę atliekant atvirojoje kolonijoje.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius