-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pratęs tyrimą dėl Druskininkų mero Ričardo Malinausko

Ką tik baigėsi Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) posėdis dėl Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko veiksmų, kuriame buvo svarstoma, ar R.Malinauskas, reklamuodamas vieno iš šalies dienraščių prenumeratos akciją, nepažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatų.
Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas
Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas / Darnios plėtros instituto nuotr.

Tačiau kol kas Komisijos nariai susilaiko nuo bet kokių komentarų. VTEK sprendimą turėtų paskelbti 15 valandą.

15min.lt šaltinių žiniomis, nuspręsta tyrimą pratęsti.

Pats R.Malinauskas į posėdį neatvyko.

VTEK tyrimą pradėjo šių metų birželio 11 dieną, – po to, kai į Komisiją kreipėsi Seimo narys konservatorius Arvydas Anušauskas.

Parlamentarui užkliuvo dienraščio „Lietuvos žinios“ vykdyta prenumeratos reklamos akcija, kurioje politikas R.Malinauskas dalyvavo.

Dar vykstant VTEK posėdžiui antradienį kalbintas Seimo narys A.Anušauskas 15min.lt teigė, kad tikisi „principingo sprendimo, nes priešingu atveju Komisija atvers Pandoros skrynią“.

„Pažeidimo faktas kaip ir akivaizdus, bet leisiu pajuokauti, kad svarstomas asmuo yra iš neliečiamųjų kastos. Aš atkreipiu dėmesį į tai, kad politikas R.Malinauskas vietinės Druskininkų nepriklausomos spaudos yra pakankamai kritikuojamas, todėl akivaizdu, kad puikuodamasis su savo atvaizdu per visą puslapį nacionaliniame dienraštyje, politikas taip siekė pagerinti savo įvaizdį ir turėti naudos“, – sakė Seimo narys A.Anušauskas.

Tai – ne pirmas kartas, kai VTEK svarsto Druskininkų savivaldybės vadovo R.Malinausko elgesį ir veiksmus. 2012 metų liepą į VTEK kreipėsi Druskininkų savivaldybės tarybos narys Donatas Mizaras, kuris suabejojo, ar tų pačių metų kovo 28 dieną tarybos posėdyje R.Malinauskas galėjo balsuoti ir pasisakyti „už“, svarstant alkoholio produktų mažmeninės prekybos licencijavimo tvarkos aprašą.

Tuomet R.Malinauskui pavyko išsisukti. VTEK nusprendė, kad R. Malinauskas pareiškęs nusišalinimą Druskininkų savivaldybės tarybai svarstant alkoholio produktų mažmeninės prekybos licencijavimo klausimą ir priimant sprendimą, dėl kurio yra suinteresuotas ir pats asmeniškai, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų nepažeidė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius