-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrų krytis ir šuolis per bendrabučio langą atskleidė jaunos panevėžietės dramą

Sekmadienį Panevėžyje susiklostęs painus kriminalinis siužetas po truputį atskleidžia jo dalyvių, kaip aiškėja, jau užsitęsusias asmenines dramas. Sunkiai sužeistos jaunos panevėžietės mama 15min prasitarė, kad vienas iš įtariamųjų jos dukros „nepalieka ramybėje“ jau ilgiau nei pusmetį. Teigiama, kad per tą laiką ne sykį mėginta kreiptis pagalbos, tačiau savaitgalio nutikimas parodė: jos nebuvo arba ji buvo neefektyvi.
Smurtas šeimoje
Asociatyvi iliustracija: pasak motinos, dukra šio vyro dėmesio niekuomet nenorėjo, tačiau pastarasis tiesiog „neatstoja“ / „Shutterstock“ nuotr.

Pirmadienį policijos atstovų platintas lakoniškas įrašas kriminalinėje suvestinėje neleido susidaryti aiškaus vaizdo, kas ir kodėl sekmadienio vakarą nutiko Panevėžyje, viename bendrabučio tipo daugiabutyje.

2021-06-06 apie 20.23 val. Panevėžyje, Nemuno g., pro buto (trečias aukštas) langą iškrito neblaivus (2,27 prom.) vyras (gim. 1969 m.), kuris nukrito ant automobilio, o tuomet ant žemės.

Įvykio metu bute buvo neblaivi (1,14 prom.) moteris (gim. 1982 m.) ir neblaivus (2,03 prom.) vyras (gim. 1991 m.), kuris peiliu sužalojo moterį ir iššoko pro langą. Asmenys paguldyti į ligoninę, skelbė pareigūnai.

Sužeistosios mama įtariamąjį pažįsta kaip „recidyvistą, nuo 2020 m. spalio mėnesio persekiojantį ir terorizuojantį jos dukrą.“

Pasak čia minimos panevėžietės motinos, jos dukra per šį įvykį buvo nukentėjusioji, kurios laisvė buvo neteisėtai suvaržyta, kuri buvo kankinama ir žalojama įsibrovėlių užpuolikų. Sužeistosios mamai itin apmaudu, kad kai kurios žiniasklaidos priemonės dėl informacijos stygiaus nušvietė įvykį kaip bendrų moters ir dviejų vyriškių išgertuvių pasekmes.

15min pašnekovė vieną iš įtariamųjų (gim. 1991 m.) įvardijo vardu bei pavarde, kurį pažįsta kaip „recidyvistą, nuo 2020 m. spalio mėnesio persekiojantį ir terorizuojantį jos dukrą.“

Maža to, anot moters, vyras yra priklausomas nuo narkotikų, tad pavojingas aplinkiniams gali būti tiek apsvaigęs, tiek kamuojamas kvaišalų abstinencijos.

Pasak pašnekovės, šį asmenį gerai žino ir policija, tačiau dukros nuo jo pareigūnai neapsaugojo.

Moters teigimu, pobūdis traumų, dėl kurių jos dukra dabar gydoma ligoninėje, rodo sąmoningą užpuoliko ar užpuolikų siekį žaloti jos sveikatą ar net atimti gyvybę. Perdurtas plautis, lūžęs šonkaulis, suskaldyta kojos girnelė, pažeista kaukolė – tokias traumas vardijo ji ir dėkojo likimui, kad nukentėjusioji nuo sekmadienio vakaro globojama itin kompetentingų bei rūpestingų medikų Panevėžio ligoninėje.

„Teko telefonu pasikalbėti su dukra. Ji paaiškino, kad asmuo, iškritęs pro langą – tai jos kaimynas, kurį pagrindinis užpuolikas panaudojo kaip priedangą, kad patektų į butą ir vykdytų žiaurią egzekuciją“, – ketvirtadienį 15min informavo ligoninėje sveikstančios sužeistosios mama.

15min redakcija pasiteiravo tiek prokuratūros, tiek policijos atstovų: ar tokį moters pasakojimą atitinka kiti ikiteisminio tyrimo duomenys, apskritai, ar jos nurodytos aplinkybės yra tikrinamos?

„Dėl jūsų minėto birželio 6-osios dienos įvykio yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 135 str. 1 d. (sunkus sveikatos sutrikdymas), kurį atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo skyriaus prokurorė“, – 15min atsakė šios prokuratūros atstovė.

Prokurorės prašymu, įtariamajam birželio 9 d. teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę, suėmimą, 3 mėnesiams.

Šiuo metu surinktais duomenimis, nukentėjusioji buvo sužalota iš tiesų ne išgertuvių metu.

„Įvykio aplinkybės šiuo metu nustatinėjamos. Kol kas dėl nukentėjusiosios sveikatos būklės pareigūnai negalėjo jos apklausti. Ikiteisminio tyrimo metu tiriamos viso įmanomos įvykio versijos“, – pažymima iš prokuratūros Komunikacijos skyriaus gautame paaiškinime.

Tuo pačiu patvirtinta, kad šiuo metu surinktais duomenimis, nukentėjusioji buvo sužalota iš tiesų ne išgertuvių metu.

Savo ruožtu Panevėžio apskrities policija portalą taip pat informavo, kad dėl minėto įvykio, įvykusio sekmadienį, ikiteisminis tyrimas šiuo metu vyksta, aplinkybės tikslinamos. Tiesa, ikiteisminio tyrimo duomenų ir jų dalyvių tapatybių pareigūnai nėra linkę įvardinti.

„Policija, gavusi informaciją, visada ją patikrina, susisiekia su galimo įvykio dalyviais, liudininkais, nukentėjusiaisiais. Nepasitvirtinus informacijai ir neturint nusiskundimų, procesiniai veiksmai nepradedami“, – paaiškinta Panevėžio VPK atsakyme.

15min žiniomis, tais atvejais, kai sužeistoji panevėžietė anksčiau kviesdavosi pagalbą, ji dažnai tarsi persigalvodavo, sakydama, kad pretenzijų niekam neturi.

Tai netiesiogiai patvirtino ir 15min kalbinta sužeistosios mama, vadindama savo dukrą „jautriu, pasiduodančiu neigiamai įtakai, ne tiek kovoti, kiek visų gailėti linkusiu žmogumi“.

Kita vertus, motinos akimis, jos šeima pastarąjį pusmetį buvo pakliuvusi į tikrą užburtą ratą.

Minėtam pavojingam asmeniui rodant panevėžietei pernelyg įkyrų dėmesį, tam tikrais atvejais, peržengus ribas, pagalba buvo kviečiama, tačiau ji nebuvo itin efektyvi. Esą jei skriaudą patirianti moteris kreipiasi pagalbos, jos negauna, jei nesikreipia, pareigūnai ragina kreiptis, jei kreipiasi dažnai, gauna pastabų, kad piktnaudžiauja, kita vertus, jei kartą kreiptųsi ir pagalbos sulauktų – ar reikėtų kreiptis dažnai?

Tad 15min pašnekovės išvada – šiame užburtame rate įtariamasis pasijuto nebaudžiamas, todėl ėmėsi drastiškų, nežmoniškų veiksmų.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius