-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vyrui miegant, o puodui svylant dūmų detektorius išgelbėjo gyvybę

Spalio 17 d. popietę buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Parko gatvėje, dviejų aukštų mediniame name girdimas dūmų detektoriaus signalas, o šeimininkas durų neatidaro. Mediniame dviejų aukštų name gyveno du broliai. Kad antrajame aukšte pypsi dūmų detektorius, išgirdo ir ugniagesius iškvietė vieno iš brolių žmona. Vyras buvo užsirakinęs, tad ugniagesiams teko panaudoti parankines priemones ir atidaryti duris. Viduje jie rado kietai įmigusį vyrą, o virtuvėje ant viryklės svilo paliktas puodas.
Dūmų detektorius
Dūmų detektorius (asociatyvinė nuotr.) / 123rf.com nuotr.

„Verdamos bulvės buvo tik pradėjusios smilkti, tad nuostolių šeimininkas nepatyrė, – sakė Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Mindaugas Lengvinas. – Svarbiausia, kad vienas iš brolių name abiejuose aukštuose buvo įrengęs autonominius dūmų detektorius. Jie ir padėjo išvengti didelės nelaimės.“

Dūmų detektorius išgelbėjo jau ne vieną gyvybę. „Paprastai detektoriaus signalas prižadina miegančius žmones. Kitąkart ugniagesius iškviečia kaimynai ir taip padeda išsaugoti gyventojų turtą. Svarbiausia, kad žmonės jų nepamirštų įsirengti savo namuose. Tada didelių nelaimių ir gaisrų bus mažiau,“ – sakė M. Lengvinas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet dėl paliktų ant viryklės degančių puodų ugniagesiams pas gyventojus teko vykti 480 kartų, tokių įvykių metu buvo išgelbėti 28 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius