-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žadėję darbą užsienyje sukčiai apgavo du Mažeikių gyventojus

Mažeikių rajono policijos komisariate trečiadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal dviejų Mažeikių miesto gyventojų pareiškimus dėl to, jog juos apgavo darbą užsienyje žadėjusi firma.
Nedarbas
Nedarbas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip informuoja Mažeikių policija, lapkričio 20 d. tarp UAB „Boneda“ ir dviejų pareiškėjų buvo sudarytos darbo sutartys, pagal kurias jie nuo lapkričio 30 d. turėjo pradėti dirbti Suomijoje. Dokumentų tvarkymui vyrai į jiems nurodytą sąskaitą pervedė po 1 tūkst. Lt, tačiau suėjus nustatytam terminui įdarbinti nebuvo, pinigų neatgavo.

Mažeikių rajono policijos komisariate tai antras toks atvejis šiais metais ir tikimybė, jog ikiteisminių tyrimų dėl nusikalstamų veikų, susijusių su neteisėtu asmenų įdarbinimu užsienio šalyse, tikrai padaugės.

Visoje Lietuvoje tokio pobūdžio sukčiavimų jau yra nemažai. Paprastai pareiškėjai savo pareiškimuose nurodo, kad įvairiuose interneto tinklalapiuose, dienraščiuose ir kitose visuomenės informavimo priemonėse randa skelbimų apie galimybę įsidarbinti užsienyje. Už  tarpininkavimo paslaugas yra prašoma iki 1000 Lt užmokesčio.

Deja, dažnai žmonės lieka apgauti, jų niekas neįdarbina, vėliau neberandama įdarbinimo paslaugas teikusių įmonių buveinių, atsakingi asmenys vengia bet kokio kontakto – tokiu būdu apgaule įgyjami nukentėjusiųjų pinigai.

Todėl policija prašo gyventojų atidumo, dėmesingumo. Dažnai sukčiai prisidengia svetimų įmonių vardais, veikia neturėdami šiai veiklai būtinos licencijos. Licencijas, skirtas užsiimti asmenų įdarbinimu užsienio šalyse, išduoda Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, todėl kiekvienam suinteresuotam asmeniui paprašius, ji turi būti parodyta.

Be to, apie įmonių, kurios užsiima asmenų įdarbinimu į užsienio šalis, veiklą, išduotas licencijas galima sužinoti interneto tinklalapyje www.socmin.lt, skyriuje „Paslaugos, licencijos“.

Taip pat būtina atkreipti dėmesį ir į pasirašomose sutartyse numatytus šalių įsipareigojimus, t.y. už kokią paslaugą yra mokami pinigai: ar už įdarbinimą, ar konsultavimą, dokumentų paruošimą ir pan. Dažnai besikreipiantys asmenys  pasirašo sutartis, kuriose numatyta suteikti tik konsultavimo, dokumentų paruošimo paslaugas. Reikėtų žiūrėti ir darbo pasiūlymų pateikimo termino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius