-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žagintojas užsitarnavo septynerių metų nelaisvę

Klaipėdos miesto apylinkės teismas buvo negailestingas dvidešimtmečiui žagintojui ir skyrė septynerių metų nelaisvės bausmę.
Tyrimų duomenys rodo, kad mergaitės, vaikystėje patyrusios seksualinę prievartą, 2,4 karto dažniau pakartotinai ją patiria jau suaugusios.
Prievartautojas Klaipėdoje nuteistas septynerių metų nelaisve. / BFL/Gedimino Savickio nuotr.
Temos: 1 Prievarta

Pridėjus už ankstesnį nusikaltimą neatliktos bausmės dalį, iš viso pataisos namuose nuteistajam teks praleisti 8 metus.
 
Valentas S. nuteistas už tai, kad 2009 m. gegužės 29 d. vėlų vakarą prie Klaipėdos centre esančio baro užkalbino merginą, ją nusivedė į netoli esantį skverą, ir, panaudodamas fizinį smurtą ir bei grasindamas susidoroti, ją išžagino bei seksualiai prievartavo. Po to jis pagrobė merginos mobilųjį telefoną bei piniginę su joje buvusiais 70 litų.
 
„Reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad tą pačią dieną prieš išžaginimą nuteistasis buvo padaręs dar vieną nusikalstamą veiką – mikroautobuse iš vyro pavogęs mobilųjį telefoną. Būdamas vos 19 metų, jis jau teistas penkis kartus, ankstesniais teismų sprendimais jam buvo taikytos įvairios poveikio priemonės, tačiau tai jo elgesio nepakeitė ir nuo naujų nusikalstamų veikų darymo jo nesulaikė. Be to, teisiamasis nesigailėjo padaręs sunkų tyčinį nusikaltimą ir nukentėjusiosios neatsiprašė“, – griežtą teismo sprendimą pakomentavo valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Klaipėdos miesto apylinkės prokuroras Romas Jasevičius.
 
Teismas iš dalies patenkino ir nukentėjusiosios civilinį ieškinį – priteisė per 10 tūkst. litų neturtinės ir turtinės žalos atlyginimą bei 3000 Lt advokato išlaidų.
 
Šiemet tai jau antras panašus teismo apkaltinamasis nuosprendis Klaipėdos miesto prokuratūros baigtoje baudžiamojoje byloje dėl nusikaltimų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius