Žaibai per vieną parą Lietuvoje sukėlė tris gaisrus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino praėjusios paros rezultatus.
Žaibai
Žaibai / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 35 gaisrai ir 19 kitų gelbėjimo darbų, kuriuos atliko mūsų gelbėtojai. Viename gaisre buvo traumuotas žmogus, pažymima antradienį PAGD atstovų išplatintame pranešime.

Šis gaisras pirmadienio vidurdienį kilo Alytaus rajono Melnytėlės kaime, kur užsidegė J.C. gyvenamasis namas. Name iš baliono nutekėjus dujoms ir jungiant elektros prietaisą įvyko sprogimas. Sprogimo metu veidą ir rankas apdegė 58 metų vyras, kuris buvo perduotas iškviestiems medikams. Kilusio gaisro metu sudegė stogo konstrukcijos, perdengimas, išdegė vidus, baldai ir namų apyvokos daiktai.

Dar vienas gyvenamasis namas vakar vakare užsiliepsnojo Vilkaviškio rajono Karklinių kaime. Per gaisrą nudegė dalis pastato stogo, apdegė stogą laikančios konstrukcijos, išdegė mansardoje įrengti du kambariai ir palėpė, vandeniu buvo sulietas pirmas aukštas. Nuo ugnies buvo apsaugoti du ūkiniai pastatai ir garažas. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Tris gaisrus vakar sukėlė daugelyje Lietuvos vietų griaudėjusi perkūnija ir dangų skrodę žaibai. Nuo žaibo iškrovos pirmas gaisras vakar ryte kilo Jurbarko rajono Gystėnų kaime, kur užsidegė P.P. ūkinis pastatas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis pastatas jau buvo sudegęs.

Vakar ryte žaibo iškrova uždegė ir Alytaus rajono Cigoniškių kaimo gyventojo V.K. ūkinį pastatą. Per gaisrą` sudegė medinis karkasinis pastatas ir šalia sukrautas šiaudų kūgis.

Dar vieną ūkinį pastatą vakar ryte žaibo iškrova uždegė Kauno rajono Gaižuvėlės kaime, sodų bendrijoje „Aluona“. Ir čia įsisiautėjusi ugnis dar iki ugniagesių atvykimo beveik visiškai sunaikino medinį pastatą ir ten buvusius namų apyvokos daiktus.

Priminsime, kad šiemet nuo žaibo iškrovos jau kilo 9 gaisrai, kuriuose buvo sunaikinti 5 statiniai.

Ugnis praėjusią parą nuniokojo ir 6 lengvuosius automobilius.

Alytaus ugniagesiai vakar Butrimiškių kaime iš avarijoje sulamdytų dviejų lengvųjų automobilių ištraukė 3 prispaustus žmones, o Klaipėdos gelbėtojai vakar Danės upėje pastatė 20 vienkartinių absorbuojančių bonų užtvarų ir motoriniu purkštuvu išpurškė dispergatorių „Citromax“, kad sustabdytų ir neutralizuotų į upę išsiliejusius naftos produktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius