Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaslių kaimo namo palėpėje – maišai su kontrabandinėmis cigaretėmis

Pareigūnai gavę informacijos iš gyventojų apie kontrabandinių cigarečių prekybą penktadienį apsilankė Kaišiadorių rajone, Žaslių geležinkelio stoties gyvenvietėje.
Žasliuose rastos cigaretės
Žasliuose rastos cigaretės / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kaišiadorių r. PK) pareigūnai, 63 metų vyriškio gyvenamojo namo palėpėje, po lova, aptiko maišus su juose slėptomis cigaretėmis „Fest“.

Po atlikto patikrinimo iš nelegalios apyvartos iš viso buvo paimta 200 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos nustatyto pavyzdžio banderolėmis. Vyriškis, laikydamas draudžiamą kiekį cigarečių, pažeidė Lietuvos Respublikos Ūkio ministro 2004-05-26 įsakymu Nr. 4-200 „Dėl fiziniams asmenims taikomų alkoholio produktų ir tabako gaminių gabenimo ir laikymo Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių patvirtinimo“ su vėlesniais pakeitimais patvirtintų taisyklių 3.1.2 punkto reikalavimus.

Po atlikto patikrinimo iš nelegalios apyvartos iš viso buvo paimta 200 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos nustatyto pavyzdžio banderolėmis.

Kauno apskr. VPK Kaišiadorių r. PK vyriškio atžvilgiu pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str. 3 d. (dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką).

Vyriškiui, už neteisėtai laikomas, gabenamas, naudotas ar realizuotas prekes, kurių vertė yra nuo dešimties iki penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL), pagal šį straipsnį, gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.

Apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galima pranešti anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius