Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žeimeliuose vaikinai bandė apiplėšti kaimynus, apsimetę rusakalbiais: „Davai diengi!“

Kalbinė priedanga nepasiteisino: lapkričio 7 d. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai dviem Pakruojo rajono, Žeimelio mstl., gyventojams pareiškė įtarimus dėl pasikėsinimo apiplėšti savo pažįstamus miestelio gyventojus.
Nuo televizijos kamerų ir fotoaparatų galvą slepia gobtuvas.
Asociatyvinė iliustracija / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Nusikaltimą įvykdyti buvo pasikėsinta rugsėjo 20-osios naktį. Dūžtančio durų stiklo pažadinta 58 metų moteris suprato, kad kažkas braunasi į jos gyvenamąjį namą. Išgirdęs beldimą į duris, pakirdo ir moters draugas. Į jo klausimą, kas čia naktį braunasi, pasigirdo atsakymas „Vovka“, o kai pradarė kambario duris, į vidų griūte įgriuvo du bliuzonų gobtuvais veidus prisidengę jaunuoliai. Jie vyrą pastūmė į šoną, o kai šis nugriuvo, pripuolę prie moters, ėmė rusų kalba reikalauti: „Babuška, davai diengi (Bobute, duok pinigus).“

Tačiau išsigandusios moters riksmas, matyt, buvo garsesnis ir įtaigesnis, kad įsibrovėliai išsigando ir nėrė lauk iš kambario be pinigų. O išgirdę, kad moteris skambina į policiją, akimirksniu pasitraukė ir nuo namo.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnams nukentėjusieji nurodė, kad vienas įsibrovėlių buvo panašus į jų gatvėje gyvenantį jaunuolį. Slapti ikiteisminio tyrimo veiksmai ir kitos priemonės šią informaciją pasitvirtino ir lapkričio 7-osios rytą buvo sulaikytas pirmas įtariamasis – 18-metis Žeimelio gyventojas, o po pietų – jo 26 metų draugas.

Vaikinai prisipažino pasikėsinę apiplėšti. Visą dieną girtavę jaunuoliai pritrūko alkoholio ir nutarė užsukti į svečius pas Bauskės g. gyvenančią porą. Tikėjosi pataikyti į išgertuves. Kai jų nerado, šovė mintis iš poros atimti pinigus. Kalbėdami rusiškai jie tikėjosi sumėtyti pėdas ir likti neatpažinti.

Kalbinė priedanga nepasiteisino, vaikinams dėl pasikėsinimo įvykdyti nusikaltimą artimiausiu metu teks stoti prieš teismą, pasakojama Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresniosios specialistės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius