Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 27 /12:39

Konfliktas Žemaičių Kalvarijos mokykloje: neblaivus mokytojas skriaudė mokinį

Nemalonus incidentas Plungės rajono Žemaičių Kalvarijos mokykloje. Policija tiria mokytojo smurtą prieš 14-metį mokinį. Aiškėja, kad pedagogas į darbą penktadienį atėjo neblaivus.
Vaikų patyčių niekaip nepavyksta išguiti.
Asociatyvinė iliustracija: vaikai mokymo įstaigose patiria ne tik bendraamžių patyčias, bet vyresniųjų ar net pedagogų smurtą. / 15min.lt nuotr.

Konfliktas kilo pamokos metu. Įpykęs mokytojas 14-metį moksleivį stipriai supurtė. Apie tai sužinojo seniūnijos darbuotoja ir pranešė policijai.

„Kad būtų ryškios fizinės pasekmės, aišku, nėra, bet jeigu vaikas yra skriaudžiamas, traktuojama kaip smurto atvejis. Tai netoleruotina mokykloje“, – sakė Žemaičių Kalvarijos gimnazijos direktorius Zenonas Garbenčius.

Jis neneigė esąs išgėręs ir tą dieną buvo nušalintas darbo. Nuo vakar dienos turi pasiėmęs nedarbingumą.

Plungės rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Vaičekauskas 15min.lt sakė, jog kūno sužalojimai mokiniui nepadaryti.

Mokyklos direktorius, pats praėjusią savaitę buvęs atostogose, teigė, jog jam labai nemalonu, kad mokykloje užfiksuotas toks incidentas.

„Galiu pasakyti, kad mūsų mokytojas neblaivus darbe buvo. Kokia prasmė neigti? Pamokos metu šalia buvusiame sveikatos priežiūros kabinete buvo girdimas triukšmas, darbuotoja atėjusi pamatė, kad konfliktuota su mokiniu. Pavaduotoja sudarė komisiją, ėmėsi priemonių surašyti aktą, – pasakojo mokyklos direktorius, – Alkotesterio darbe neturime, koks girtumo laipsnis, nežinia, bet išoriškai buvo matyti. Jis neneigė esąs išgėręs ir tą dieną buvo nušalintas darbo. Nuo vakar dienos turi pasiėmęs nedarbingumą. Kai grįš, aiškinsimės. Darbo kodekse neblaivumas priskirtinas šiurkštiems darbo drausmės pažeidimams, už kurį numatytos įvairios nuobaudos, tame tarpe atleidimas iš darbo“.

Technologijų arba, vadinamųjų, darbų mokytoju, pedagogas Žemaičių Kalvarijos mokykloje dirba treti metai. Jo pedagoginis stažas siekia per 20 metų. Minėtoje mokykloje mokytojas dirbo antraeilėse pareigose, čia atvykdavo iš Telšių.

„Patyręs žmogus, ką galiu pasakyti – paslydo ar per gudrumą, ar per kvailumą. Blaivas to nebūtų padaręs“, – įsitikinęs direktorius.

Jis teigė kas rytą pasikalbantis su mokytojais ir nė karto nepastebėjęs, jog mokytojas turėtų kokių nors problemų dėl alkoholio vartojimo.

„Žmogus gerokai apkartino ir apgadino savo gyvenimą. Ir man labai nemalonu, juk kaime visi vieni kitus pažįstame, ir vaikus, ir tėvus. Labai negera ant dūšios, kai bendruomenėje taip įvyksta“, – neslėpė Z.Garbenčius. Žemaičių Kalvarijos gimnazijoje mokosi 232 moksleiviai.

Manoma, kad penktadienį, kai ir įvyko incidentas, neblaivus mokytojas pats atvyko į darbą savo automobiliu. Vairuoti atgal kolegos jam neleido. Anot direktoriaus, mokytojai matė, kad pedagogo būklė nėra tinkama vairuoti. Iš darbo jį išsivežė artimieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius