Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemvaldys upės vagą patraukė arčiau sklypo (video)

Aplinkosaugininkai Siesarties valstybiniame kraštovaizdžio draustinyje aptiko neregėto įžūlumo vandalizmo aktą.
Pakeista Siesartės upė vaga
Pakeista Siesarties upė vaga / Vilkmergė.lt nuotr.

Kaip praneša portalas vilkmerge.lt, Algirdui Augūnui priklausančiame sklype upės vaga patraukta arčiau pastatų, jie, įtariama, pastatyti taip pat nelegaliai. Senoji upės vaga užpilta akmenimis ir žemėmis. Vėliau po stiprios liūties kilęs potvynis užtvanką pralaužė ir dabar upė teka senąja ir naująja vagomis. Kasant naują vagą iškirsti medžiai.

Aplinkosaugininkai apskaičiavo, kad gamtai padaryta 624 081 lito žala.

Pranešė visuomenininkai

Apie pakeistą upės vagą Slabados kaime aplinkosaugininkams pranešė pelno nesiekiančios visuomeninės organizacijos „Baltijos aplinkos forumas“ nariai. Organizacijos ir įmonės „Hnit-Baltic“ iniciatyva, interneto svetainėje bef.lt kiekvienas gyventojas gali pranešti apie pastebėtas aplinkosaugos problemas.

„Nuvykę į vietą, radome vaizdą, žymiai darkantį draustinio teritoriją. Pakeista upės vaga, iškirsti medžiai ir krūmai, augę Siesarties upės pakrantės apsaugos juostoje“, – sakė Aplinkos apsaugos departamento Ukmergės skyriaus vedėjas Jonas Čivas.

Vilkmergė.lt nuotr./Pakeistos vagos schema
Pakeistos vagos schema

Aplinkosaugininkai, atlikę preliminarius matavimus, nustatė, kad naujoji upės vaga yra 200 metrų ilgio 15 metrų pločio ir 2 metrų gylio. Jie apskaičiavo, kad gamtai padaryta 624 081 lito žala.

Kaltininkui gresia teismas

J.Čivas abejoja, ar sklypo teritorijoje ant naujos upės pakrantės teisėtai pastatytos 2 pavėsinės. Surinktą medžiagą Aplinkos apsaugos departamentas perdavė prokuratūrai.

Šiuo metu policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo taisyklių pažeidimo ir, jei dėl to buvo padaryta didelė žala gyvūnijai, augmenijai ar atsirado kitų sunkių padarinių aplinkai, už tai numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

J.Čivas apgailestauja, kad šiemet rajone nustatytas jau trečias atvejis, kai žalojama Siesarties upės pakrantė. Dėl kitų dviejų atvejų šiuo metu vyksta teisminiai ginčai.

VIDEO: vilkmerge.lt Upės vagą patraukė arčiau sklypo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius