-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiauriai sužalotas žirgas tapo kaimynų konflikto įkaitu

Spalio 9 d. naktį Levaniškių k., Širvintų r., Lialyčių ūkiui priklausantis trakėnų veislės žirgas Granitas (išaugintas Vilniaus žirgyne) buvo išvestas iš netoli namų esančių ganyklų ir, kaip įtariama, kraupiai sužalotas kaimynų (Tamaros Batiginos ir sugyventinio Jono).
Sužalotas žirgas
Sužalotas žirgas / Žirgų globos asociacijos nuotr.

Kitą dieną, apie 10 val. buvo pastebėta, kad žirgo nėra ganykloje ir pradėtos paieškos.

Žirgas pabėgti negalėjo, nes buvo pririštas su įsmeigtu kuolu, niekas nebuvo plyšę. Kaimynų nesutarimams turi pagrindo teisminis bylinėjimas dėl neva karvių ištrypto daržo.

Kaimynai ir anksčiau buvo linkę kėsintis į Lialyčių ūkio gyvulius juos žalodami, piktybiškai paleisdami arklius iš ganyklų, atjungdami elektrinius piemenis, bei niokodami aptvarus. 

Žirgų globos asociacijos nuotr./Sužalotas žirgas
Žirgų globos asociacijos nuotr./Sužalotas žirgas

Spalio 11d., (praėjus dviem dienom po įvykio) vyko antrasis teismo posėdis dėl iškelto ieškinio Onutei Lialienei (pirmasis svarstymas vyko vasaros viduryje).

Sprendžiat iš aplinkybių, Tamara Batigina ir jos sugyventinis Jonas sąmoningai norėjo pakenkti Onutei Lialienei sužalodami žirgą, siekdami atsikeršyti, įbauginti.

Žirgas rastas spalio 14 d. apie 12 val. palaidas besiganantis atokiau namų visas sumuštas, praradęs orientaciją. Tą pačią dieną iškviesta policija ir parašytas pareiškimas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau, policijos teigimu, įrodymų nepakanka. Likę kaimynai nekonfliktuoja ir nepasitenkinimo dėl auginamų žirgų ar kitų gyvulių nepareiškia.

Sprendžiant iš žirgo traumų akivaizdu, kad jis buvo muštas žmogaus. Žirgas tuo metu buvo pririštas grandine per kaklą.

Žirgų globos asociacijos nuotr./Sužalotas žirgas
Žirgų globos asociacijos nuotr./Sužalotas žirgas

Dauguma žaizdų yra žirgo kairioje pusėje (žmogus stovėjo iš kairės arklio pusės ir smūgiavo dešine ranka). Žirgas, bandydamas išsivaduoti nuo grandinės, smarkiai susižalojo kaklą.

Matyti daugybė įbrėžimų ant užpakalinės arklio dalies nuo lupimo aštriu daiktu. Smarkiai sumuštas snukis, šnervės ypatingai pažeista kairioji akis. Žirgas šlubuoja.

Kaimynai žinojo, kad šis žirgas buvo labiausiai mylėtas ir saugotas šeimininkės, nes 2005m. buvo išgelbėtas nuo užmigdymo, ilgai gydytas dėl kojos sąnario traumos patirtos žirgyne. Įtariami kaimynai savo kaltę neigia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius