Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiaurios paauglių patyčios Varėnoje sulaukė ir policijos, ir mero dėmesio

Pirmadienio vakarą internete pasirodė vaizdo įrašas, kur paaugliai tyčiojasi iš vaiko. Šis prieš maždaug mėnesį nufilmuotas incidentas pasiekęs viešumą sulaukė tiek pareigūnų, tiek vaiko teisių apsaugos specialistų, tiek mokyklos atstovų dėmesio.
Paauglių patyčios
Paauglių patyčios / Facebook stopkadras

Vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje įkeltas įrašas prasideda, kai vienas iš užpuolikų neša vaiką apvertęs žemyn galva ir įkiša į šiukšlių konteinerį, o vėliau su sėbru uždaro dangtį ir tyčiojasi.

„Kaip kvapas?“ – vis paklausia chuliganai stumdydami uždarytą konteinerį po stovėjimo aikštelę. Kiek vėliau vaikas iš konteinerio išleidžiamas, jam dar liepiama uždaryti dangtį, ką jis ir padaro. Tuo įrašas ir baigiasi.

Patys grupės administratoriai ir kai kurie komentatoriai iš tokį elgesį smerkiančių žmonių tik tyčiojasi aiškindami, kad viskas čia taip ir turi būti. Tačiau įrašą pamačiusi policija jau pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Galiu jus informuoti, kad įrašas buvo pateiktas Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie atitinkamai pagal faktą pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinsis įvykio aplinkybes“, – 15min pranešė Alytaus apskrities policijos atstovė Eglė Kačinskienė.

Kai šia istorija pasidalino 15min fotožurnalistas Vidmantas Balkūnas, po jo įrašu „Facebook“ pakomentavo ir Varėnos rajono meras Algis Kašėta.

„Dėkoju už pilietiškumą. Spręsime šį klausimą“, – rašė meras, tačiau su juo antradienį susisiekti ir gauti platesnį komentarą nepavyko.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algis Kašėta
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algis Kašėta

Direktorius sureagavo atsakingai

Varėnos technologijos ir verslo mokyklos direktorius Vygantas Pavalkis patvirtino, kad įraše matomas vaikas yra būtent jo mokinys.

Jis aiškino, kad vos sužinojęs apie įrašą, pradėjo aiškintis įvykio aplinkybes, pakalbėjo su vaiko seserimi, kol kas dar nepavyko susisiekti su motina.

„Tada kalbėjome su vaikų teisėmis dėl bendrų veiksmų, ką kartu galime padaryti“, – sakė V.Pavalkis.

Pašnekovas paaiškino, kad užfiksuotas incidentas įvyko prieš mėnesį ir kurį laiką buvo platinamas tik pažįstamų rate, o viešumą pasiekė šį pirmadienį. Anot jo, trečiadienį policijoje turėtų būti apklausti incidento dalyviai.

„Žinome, kad ten dalyvavo vienas nukentėjusiojo bendraklasis iš probleminės šeimos. Jau tarėmės, kad net jei jie išsisuks policijoje, pasistengsime, kad šeimos būtų įtrauktos į psichologo veiklas, lankytų grupes, kad tėvams neatrodytų, jog jie liks šone“, – apie planuojamus veiksmus informavo direktorius.

Jau tarėmės, kad net jei jie išsisuks policijoje, pasistengsime, kad šeimos būtų įtrauktos į psichologo veiklas, lankytų grupes, kad tėvams neatrodytų, jog jie liks šone.

Pasiteiravus, ar į visus panašius atvejus reaguojama taip rimtai, direktorius kiek nustebo ir pažymėjo, kad jų mokykla gana rami ir panašių incidentų praktiškai nebūna.

„Dieve, taigi tai mūsų vaikas, reakcija normali, negalima čia kalbėti rimtai ar nerimtai reaguota. Mano vaikas, mokinys užkabintas, todėl reikia aiškintis, – sakė V.Pavalkis. – Jeigu dabar praleisi, tada atsiras ūpas. Tuo labiau, kad tai ne pirmas atvejis, buvo panašus incidentas su kitos mokyklos mokiniu, todėl reikia aiškintis.“

Beje, toje pačioje „Facebook“ paskyroje pasidalinta ir nuotrauka, kur tas pats nukentėjęs jaunuolis matomas kruvinu veidu. Anot direktoriaus, šis atvejis taip pat žinomas, tačiau kol kas plačiau jo komentuoti negali.

„Ten yra taip, tam pačiam kaime susimušė, tas dalykas mane irgi domina. Bet reikia išsiaiškinti, tik šiandien pradėjome rinkti visą informaciją. Ten, kiek suprantu, vyko muštynės, neaišku, kas tų muštynių kaltininkas, nes nuomonių yra įvairių, vieni sako, kad jis pats ten ir kaltas, kiti – kad ne“, – teigė direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius