-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemos išbandymą išlaikė ne visi vairuotojai: masinė avarija Kaune ir smūgis į medį Dulių kaime

Sausio 7-ąją, ketvirtadienį, daug kur važiavimo sąlygas sunkino krituliai, daugiausia – šlapdriba. Per parą policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 56 eismo įvykius.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Dėl neblaivaus vairuotojo kaltės – 1 įvykis (Vilniuje). 7-iuose iš įvykių nukentėjo žmonės, informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba

Pirminiais duomenimis, miestuose – 4 eismo įvykiai (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Tauragėje). Sužeisti 9 eismo dalyviai, daugiausia – vairuotojų (7), viename įvykyje (Kaune) – 3 sužeisti. Transporto priemonių susidūrimų – 5 atvejai, nuvažiavimas nuo kelio – 1, į eismo įvykį pateko ir pėsčiasis (pėsčiųjų perėjoje).

Esant šlapiai kelio dangai – 4 eismo įvykiai, slidžiai (apledėjusiai) dangai – 3, tamsiuoju paros metu – 3 įvykiai.

Ryte, po dešimtos, sningant, Vilniuje, Sukilėlių ir Markučių gatvių sankryžoje, krovininis automobilis „Fiat Ducato“ (iki 3,5 t), vairuojamas 21 metų vaikino, atsitrenkė į priekyje prieš pėsčiųjų perėją sustojusį automobilį „VW Passat“. Nuo smūgio „Fiatas“ nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą. Nukentėjo „Volkswageną“ vairavęs 56 metų vyras.

Pavakarę, Kaune, Islandijos plente (danga šlapia), dėl saugaus atstumo nesilaikymo susidūrė 5 lengvieji automobiliai: „Jaguar S-Type“, „Toyota Corolla“, Renault Laguna“, „Fiat Doblo“ ir „Opel Signum“. Nukentėjo 3 žmonės: pirmojo automobilio 19 metų vairuotoja, „Toyotą“ vairavęs 25-erių vyras ir kartu su juo važiavusi keleivė (21 metų).

Ryte (apie 8.36 val.), Klaipėdoje, Šilutės plente (danga šlapia), krovininis automobilis „MAN“, vairuojamas 49 metų vyro, dėl saugaus atstumo nesilaikymo antrojoje eismo juostoje atsitrenkė į priekyje stovintį automobilį „Peugeot 307“. Šio automobilio vairuotojas, 90 metų vyras, pirminiais duomenimis, staiga sustojo dėl galbūt pablogėjusios sveikatos. Garbaus amžiaus vyras dėl patirtų sužeidimų paguldytas į ligoninės Reanimacijos skyrių.

Taip pat ryte (apie 8.30 val.), Tauragėje, Šilalės ir V. Kudirkos gatvių sankryžoje (danga šlapia), nenustatytos markės automobilio vairuotojas, sukdamas į dešinę, nepraleido pėsčiųjų perėja ėjusios moters ir ją kliudė. Nukentėjo 78 metų eismo dalyvė.

Prieš vienuoliktą ryto, Klaipėdos rajone, kelyje Plungė–Vėžaičiai, pirminiais duomenimis, į priešpriešinio eismo juostą įvažiavęs automobilis „Škoda Octavia“ susidūrė su vilkiku „Scania R 480“, vairuojamu 30 metų vyro. Lengvasis automobilis nuvažiavo nuo kelio, nukentėjo 50 metų vairuotojas (paguldytas į ligoninę).

Po vidurdienio, sningant, Zarasų rajone, Dulių kaime, slidžiame kelyje vairuojamo automobilio „Peugeot 806“ nesuvaldė 56 metų moteris. Kelio vingyje į kairę automobilis pradėjo slysti ir atsitrenkė į pakelės medį. Nukentėjo vairuotoja. Kartu važiavęs 42 metų vyras, pirminiais duomenimis, nesužeistas.

Pavakarę, apie pusę penkių, sningant, Radviliškio rajone, kelyje Rozalimas–Plaučiškiai–Pakalniškiai, esant slidžiai dangai, vingyje į dešinę vilkiko „Scania“ nesuvaldė 53 metų vyras. Krovininis automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „Mercedes-Benz“. Šis automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto ant šono, vilkikas su puspriekabe taip pat nuvažiavo nuo kelio. Į ligoninę nuvežtas lengvojo automobilio 59 metų vairuotojas.

Per parą, pirminiais duomenimis, užregistruota 13 atvejų (23,2 proc. visų įvykių), kai transporto priemonės susidūrė su į kelią įbėgusiu (-iais) gyvūnu (-ais). Šie įvykiai įvyko Kaune, Anykščių, Kaišiadorių, Lazdijų, Kauno, Pakruojo, Plungės (magistraliniame kelyje A11 Šiauliai–Palanga), Radviliškio, Raseinių, Šilalės (2), Šilutės, Vilniaus rajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius