Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinoma ir lig šiol gerbta advokatė Auželytė siunčiama į areštinę

Teismas priėmė teisininkei nepalankų nuosprendį, tačiau kaltinamoji vis dar laikosi versijos, jog istorija apie įspūdingus kyšius – prieš ją surengta provokacija.
Advokatė Lolita Erika Auželytė
Advokatė Lolita Erika Auželytė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Teismas Kyšis

Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinamosios statusas teko paprastai kituose suoluose bei krėsluose įpratusiai sėdėti Lolitai Erikai Auželytei.

45 metų L.E.Auželytė buvo visuomenėje gerbiamas asmuo – Mykolo Romerio universiteto (buvusios Lietuvos teisės akademijos) dėstytoja, Pilietinės demokratijos partijos buvusi kandidatė į Vilniaus savivaldybės tarybą, nuo 2006 metų praktikuojanti ambicinga Vilniaus 1-osios advokatų kontoros advokatė.

Teismas paskelbė, kad  45 metų L.E.Auželytė turės 30 parų praleisti areštinėje, be to, privalės sumokėti 150 MGL (19 500 Lt) baudą.

Advokatė nuteista, nes iš vieno kalinio reikalavo 10 tūkst. eurų, kuriuos žadėjo kaip kyšius išdalyti prokurorams ir teisėjams, kad šie paleistų į laisvę vieną kalinį.

L.E.Auželytė kaltę kategoriškai neigia, šią istorija vadina provokacija ir žada būtinai pasinaudoti teise skųsti šiandienį nepalankų nuosprendį aukštesnės institucijos teismui.

 „Niekada nežadėjau duoti kyšių“

Kaip jau pasakojo 15min.lt, L.E.Auželytė buvo įtariama žadėjusi pasinaudoti savo ryšiais su Vilniaus apylinkės bei apygardos teismų teisėjais, taip pat Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnais, kad ištrauktų į laisvę ten kalėjusį Nerijų Tamašauską. Advokatė ėmė pinigus iš N.Tamašausko artimųjų, žadėdama juos panaudoti kyšiams, kad paveiktų reikiamus pareigūnus ir teisėjus. Bylos duomenimis, L.E.Auželytė per keletą kartų iš viso paėmė 18 500 litų.

Vos advokatei paskutinį sykį buvo perduota 10 tūkst. litų suma, ją sučiupo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai.

L.E.Auželytė savo kaltę visą laiką kategoriškai neigė.

„Visą šią istoriją vertinu kaip Nerijaus Tamašausko ir jo artimųjų suorganizuotą provokaciją, kad jis galėtų išeiti iš kalėjimo, – per teismo posėdį yra sakiusi ši advokatė. – Niekam niekada nežadėjau duoti jokių kyšių, nieko nežadėjau papirkti.

Grėsė nelaisvė iki 3 metų

Šioje baudžiamojoje byloje L.E.Auželytė nuteista pagal du Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius – dėl tarpininkavimo kyšininkaujant bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Už pastarąją veiką asmuo baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Tuo tarpu apie tarpininko kyšininkavimą BK sako: „Tas, kas pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, tarnyba, įgaliojimais, giminyste, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės ar savivaldybės institucijai ar įstaigai, tarptautinei viešajai organizacijai, jų tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui už kyšį pažadėjo paveikti atitinkamą instituciją, įstaigą ar organizaciją, valstybės tarnautoją ar jam prilygintą asmenį, kad jie atitinkamai teisėtai ar neteisėtai veiktų ar neveiktų, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius