Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomų naktinių klubų savininkas A.Adomaitis nuteistas dėl prostitucijos organizavimo

Penktadienį Lietuvos apeliacinis teismas skyrė švelnesnes bausmes Vilniaus ir Klaipėdos naktiniuose klubuose prostituciją organizavusiems asmenims.
Striptizas
Striptizas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Apeliacinis teismas sumažino iš nuteistųjų konfiskuoto turto dydį, atmetė iš Arūno Adomaičio ir jo įmonių valstybei priteistą žalos atlyginimą.

2018 metais Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį nelegalaus prostitucijos verslo organizatoriams – dešimčiai asmenų bei trims įmonėms.

Šiems asmenims jis skyrė baudas nuo 1,8 tūkst. iki 3,8 tūkst. eurų bei konfiskavo neteisėtų būdu įgytą turtą nuo 4 tūkst. iki beveik 558 tūkst. eurų.

Pagrindiniam šio verslo iniciatoriui, naktinių klubų direktoriui A.Adomaičiui, Klaipėdos apygardos teismas buvo skyręs lygtinę 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, taip pat 7532 eurų dydžio baudą.

A.Adomaičio bendrovėms skyrė baudas: įmonei „Otrai“ už apgaulingą buhalteriją ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą skirta 112 tūkst. 980 eurų bauda, „Aserlai“ už tuos pačius nusikaltimus – 75 tūkst. 320 eurų bauda, „Hererai“ – 94 tūkst. 150 eurų bauda.

Taip pat šios bendrovės įpareigotos atlyginti žalą valstybei: Klaipėdos apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai solidariai iš „Otros“ ir jos vadovo priteista beveik 153 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių, iš „Aserlos“ ir jos vadovo – apie 43 tūkst. eurų, o iš „Hereros“ ir jos vadovo priteista apie 100 tūkst. eurų.

Valstybinio socialinio draudimo fondui iš „Otros“ ir A. Adomaičio priteista daugiau nei 155 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių, iš „Hereros“ ir jos vadovo – beveik 105 tūkst. eurų, iš „Aserlos“ – 38 tūkst. eurų.

Šį Klaipėdos apygardos nuosprendį nuteistieji apskundė apeliacine tvarka.

Apeliacinis teismas išnagrinėjęs nuteistųjų skundus, nuteistiesiems sumažino konfiskuotą turto dydį nuo beveik 100 tūkst. iki beveik 15 tūkst eurų.

Teismas panaikino nuosprendžio dalį, kurioje Klaipėdos apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai ir Valstybinio socialinio draudimo fondui iš A. Adomaičio ir jo bendrovių priteista valstybei padaryta žala.

„Konfiskavus A.Adomaičio pasisavintą turtą ir iš jo priteisus valstybei nesumokėtus mokesčius ir įmokas, visi mokesčiai ir įmokos buvo priteisti antrą kartą“, – BNS sakė Apeliacinio teismo atstovė.

Bylos duomenimis, prostitucija užsiiminėjo Vilniuje ir Klaipėdoje veikusių klubų darbuotojos, įdarbintos šokėjomis, stilistėmis, choreografėmis, barmenėmis, padavėjomis. Už klientams suteiktas paslaugas (bendravimo, striptizo šokių, privačių šokių, intymių) jos gavo beveik 640 tūkst. eurų atlygio.

Į nusikalstamą veiklą buvo įtraukti praktiškai visi bendrovių darbuotojai – steigėjai, vadovai, vadybininkai, administratoriai, barmenės, apsaugininkai, šokėjos.

Nustatyta, kad seksualinių paslaugų kaina siekdavo iki 290 eurų už valandą. Pinigus surinkdavo administratorės. Visos gautos pajamos buvo paskirstomos tarp grupuotės narių klubų vadovo nustatyta tvarka.

Sulaikymo operacija atlikta 2013 metų gegužės mėnesio viduryje, joje dalyvavo gausios teisėsaugos pajėgos. Klubų patalpose sulaikytos administratorės, apsaugos darbuotojai, barmenės, prostitutės bei jų klientai. Aptikti kasose neužfiksuoti grynieji, „juodoji buhalterija“, mobiliojo ryšio telefonai bei kiti įkalčiai.

Tyrimo metu atliktas ūkio subjektų finansinis tyrimas, apklausta 140 liudytojų, iš jų – 85 šokėjos (dalis iš jų teikė seksualines paslaugas) bei 20 asmenų, pasinaudojusių prostitučių paslaugomis. Bylos medžiagą sudaro 54 tomai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius