Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žlugo pirmasis bandymas atversti advokato Sergejaus Novikovo žmogžudystės bylą

Teismas sostinėje planavo, bet neturėjo galimybės pradėti nagrinėti rezonansinę keturių kaltinamųjų baudžiamąją bylą dėl smurtinės advokato, Vilniaus tarybos nario Sergejaus Novikovo mirties.
Marija Novikova
Advokato našlė Marija Novikova po neįvykusio posėdžio prasitarė, kad iš šio teismo proceso tikisi teisingumo ir atpildo jos vyro žudikams. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį, rugsėjo 27 d. popietę, Vilniaus apygardos teisme turėjo būti atversta rezonansinė baudžiamoji byla dėl smurtinės advokato, Vilniaus tarybos nario 47 metų Sergejaus Novikovo mirties.

Kaltinimai šioje byloje yra pateikti ne tik dėl teisininko nužudymo, bet ir sukčiavimo, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, didelės vertės svetimo turto iššvaistymo, dokumentų suklastojimo, neteisėto disponavimo šaudmenimis. Prieš teismą dėl advokato žmogžudystės stojo ne tik užsakovu įvardijamas Vilniaus laidojimo rūmų direktorius Vitalijus Gasperovičius ir vykdytoju vadinamas buvęs boksininkas Jonas Dambrauskas, bet ir dar du asmenys – Tatjana Kulešienė ir Vladislavas Tomkevičius.

Tačiau posėdis ketvirtadienio popietę žlugo, nes į teismą neatvyko kaltinamojo J.Dambrausko gynėjas. Teisėjų kolegijai beliko suderinti su proceso dalyviai kelių būsimųjų posėdžius datas ir atsisveikinti daugiau nei mėnesiui.

Šios dienos posėdyje dalyvavo velionio advokato našlė Marija Novikova. Nors po teisininko nužudymo praėję jau beveik 16 mėnesių, keturiasdešimtmetė moteris atrodė įsitempusi, išgyvenanti viduje dramą.

Teismo salėje našlei teko sėdėti faktiškai prie vieno stalo su dviem nesuimtais kaltinamaisiais, o pagrindiniai bylos veikėjai – V.Gasperočius ir J.Dambrauskas, nuolat buvo prieš jos akis kitame salės kampe. Beje, nukentėjusiosios interesus šiame teismo procese gina buvęs aukštas prokuroras, dabar advokatu dirbantis Algimantas Kliunka.

Po neįvykusio posėdžio moteris prasitarė, kad iš šio teismo proceso tikisi teisingumo ir atpildo jos vyro žudikams.

„Suprantu viena: man be jo nėra gyvenimo. Bet gyvenu. Ir gyvensiu,“ – interviu dienraščiui „Vilniaus diena“ yra sakiusi našlė M.Novikova.

15min.lt primena, kad teisininkas ir politikas S.Novikovas buvo nudurtas 2011 m. birželio 1-ąją sostinės K.Kalinausko gatvėje, kai išėjo iš banko „Citadele“. Motoroleriu atvykęs žudikas smogė advokatui peiliu.

„Jau kiti metai, bet aš neatverčiau naujo gyvenimo lapo. Stengiuosi, kad vaikai nepajustų tuštumos. Aišku, jie turi savo sielas, jausmus, mintis. Bet labai norėčiau padaryti viską, kad jie jaustų, jog tėvas yra šalia. Dabar galiu pasakyti, gal tai ir nuskambės baisiai: aš gyvenau dėl jo,“ – „Vilniaus dienai“ praėjusį sausį yra kalbėjusi nužudytojo žmona.

Ligšiol sielvartaujanti M.Novikova ketvirtadienį teisme  bendrauti su žiniasklaida nepanoro.

VIDEO: 15min.lt - pirmasis bandymas atversti advokato S.Novikovo nužudymo bylą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius