Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmogų užmušę ir į upelį įmetę panevėžiečiai teisme šypsojosi tol, kol išgirdo nuosprendį

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos teisme baigta nagrinėti byla, kurioje aštuoniolikmečiai Mitkus ir Modestas Šmigelskas buvo kaltinami itin žiauriu žmogaus nužudymu. Nusikaltimą panevėžiečiai įvykdė dar nesulaukę pilnametystės.
Teismo akimirka
Teismo akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Žmogų užmušė be priežasties

Nusikaltimą tuomet dar nepilnamečiai Edvinas Mitkus ir Modestas Šmigelskas įvykdė praėjusių metų spalio 16-osios vakarą. Jie Skaistakalnio parke aptiko miegantį žmogų ir ėmė jį talžyti.

Jaunuoliai pasipriešinti negalintį Gintarą Katelę spardė kojomis, daužė rankomis ir pagaliais, šokinėjo ant jo kūno ir galvos.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Teismo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Teismo akimirka

Nepilnamečiai leisgyvį vyrą paliko gulėti parke ir, vartodami alkoholį, laiką leido prie upės su draugais. Vėliau žudikams gimė planas sumuštą žmogų pribaigti. Jie sugrįžo prie aukos ir sudavė Gintarui Katelei dar keliolika smūgių ir galiausiai nutempė prie upelio. Leisgyvis vyras į Žagienės upelį buvo įmestas veidu žemyn.

Plačiau apie tai, kaip vyko nužudymas, kaltinamieji papasakojo viename iš teismo posėdžių.

Teisme šypsojosi

Į teisiamųjų suolą ketvirtadienį sėdę Edvinas Mitkus ir Modestas Šmigelskas nuosprendžio skelbimo metu šnekučiavosi tarpusavyje, jų veiduose matėsi šypsena. E.Mitkus kažkam iš salėje buvusių asmenų parodė dviejų pirštų kombinaciją, reiškiančią pergalės ženklą.

Tačiau žudikų veiduose šypsena dingo po to, kai teisėjas paskelbė apie panevėžiečiams paskirtas bausmes. Kadangi nusikaltimo metu abu jaunuoliai buvo nepilnamečiai, jiems grėsė maksimali 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

VIDEO: Žmogų parke užmušę panevėžiečiai išgirdo teismo verdiktą

Teismas, įvertinęs visas aplinkybes, M.Šmigelskui paskyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę. E.Mitkui nelaisvėje teks praleisti 9 metus ir 6 mėnesius. Į šį laiką įskaičiuota ir bausmė už nepilnametės merginos sumušimą gatvėje dėl chuliganiškų paskatų.

Nuteistieji taip pat turės atlyginti G.Katelės artimųjų patirtą neturtinę žalą. Žudikai aukos giminaičiams privalės sumokėti 35 tūkstančius eurų. Turtinę žalą artimiesiems jaunuoliai jau atlygino.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Teismo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Teismo akimirka

Su paskirtomis bausmėmis abu žudikai sutiko, tačiau išvedamas iš salės E.Mitkus pasakė, kad bausmė jam atrodo per didelė.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas per 20 dienų aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius