-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žmogžudystės liudininke tapusi darželio direktorė: „Mes jaučiamės nesaugūs!“

Ketvirtadienį prie vaikų darželio „Vėrinėlis“ Kauno Šilainių mikrorajone buvo nušautas su nusikalstamu pasauliu siejamas 31 metų Darius Čekalinas. Šio įvykio išgąsdinta darželio direktorė Zita Jurgelevičienė, dainininkės Irmos Jurgelevičiūtės motina, penktadienį sakė, kad darželio darbuotojai jaučiasi nesaugūs, kol žudikai neišaiškinti ir nesulaikyti.
Prie vaikų darželio Kaune ketvirtadienį nušautas žmogus
Prie vaikų darželio Kaune ketvirtadienį nušautas žmogus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įžūlus nusikaltimas

Kaukėti žudikai į automobilyje „VW Golf“ sėdėjusį D.Čekaliną kulkas paleido apie 17.30 val., kai jis su gyvenimo drauge atvyko prie darželio „Vėrinėlis“ Žiemgalių gatvėje pasiimti dukros. Į darželį dukros nuėjo moteris, D.Čekalinas liko laukti automobilyje: tada ir nuaidėjo šūviai. Penktadienį ikiteisminį tyrimą pradėjusios Kauno apygardos prokuratūros ir Kauno VPK Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos (ONTV) darbo grupės duomenimis, žudikai į D.Čekalina paleido 8 šūvius.

Penktadienį darželio direktorė Z.Jurgelevičienė prisipažino, kad iki šiol ji neatsigauna nuo vakar patirto šoko. 

„Tai baisus įžūlumas, šaudyti prie įstaigos, kurioje daug mažų vaikų. Juk paklydusi kulka galėjo kliudyti kurį nors mažylį. Nesuprantu: juk aišku, kad tą žmogų nusikaltėliai sekė, turbūt ne vieną dieną. Nejaugi negalėjo pasirinkti tinkamesnės vietos, nežudyti prie vaikų?“ – retoriškai klausė Z.Jurgelevičienė.

Laimė, darželio langai yra kitoje pusėje ir vaikams neteko matyti žmogžudystės scenos. Tačiau direktorė Z.Jurgelevičienė teigė, kad ji ir darbuotojai ir šiandien tebejaučia baimę, jaučiasi nesaugiai. Juk žudikai dar nesulaikyti.

Žudė vaiko akivaizdoje

Z.Jurgelevičienės nuomone, policija turėtų skirti didesnį dėmesį vaikų ugdymo ir globos įstaigų saugumui.

Šių metų kovą netoli nuo „Vėrinėlio“ darželio, prie „Ąžuolo“ mokyklos, buvo nušautas ir su policija, ir su nusikaltėliais bendravęs Vidmantas Sadauskas. Nusikaltimas iki šiol neišaiškintas.

Ketvirtadienio įvykiai – ne vienintelė ciniška žmogžudystė Kaune, kai žudikai be sentimentų šaudo nekreipdami dėmesio į vaikus. 2000 m. gegužę „Merkurijaus“ prekybos centro kieme vidury dienos buvo nušautas prieštaringos reputacijos verslininkas Ramūnas Kuzminas (Ramaškė).

Žudikas šaudė trejų metų R.Kuzmino dukters akivaizdoje. Nužudytasis konfliktavo su žinomu Šiaulių nusikaltėlių pasaulio veikėju Viktoru Mula.

Kruvina keršto grandinė?

D.Čekalino nužudymas gali būti tragiškų 2006 m. rudens įvykių Kaune tęsinys.

Tais metais spalio pabaigoje prie Baltų prospekto 107-ojo namo D.Čekalinas paleido seriją šūvių iš pistoleto „Glock 19“ į A.Pakašių.

Pastarasis buvo pažįstamas su 2006 m. spalio viduryje prie Kauno Technologijos universiteto stadiono nušautu Tomu Blažiu.

D.Čekalinas 1997-aisiais buvo teistas už plėšimą, tačiau teistumui išnykus jis sugebėjo gauti leidimą ginklui įgyti.

D.Čekalinas savo pavardę yra keitęs net du kartus, 2002-aisiais jis buvo žinomas kaip Burinovas, o vėliau pasiėmė žmonos pavardę ir pasivadino Čekalinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius