-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmoną ir sūnų nužudęs vyras Varėnoje pašarvotas kartu su savo aukomis

Dar nenutilus brutalaus 19-metės Sandros Naujūnaitės pagrobimo ir nužudymo Varėnoje istorijai, miestelį sudrebino kita tragedija – vyras, kaip įtariama, nužudė žmoną ir sūnų bei pats pasikorė. Įtariamasis žudikas ir jo aukos pašarvoti vienas šalia kito, tad netekties skausmą išgyvenantiems artimiesiems prie karstų tenka patirti dar vieną išbandymą.
Tragedija Varėnoje: ritualinių paslaugų salė
Tragedija Varėnoje: ritualinių paslaugų salė / Sonatos Baginskaitės-Puodės nuotr.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį apie 0.15 val. Varėnoje, Marcinkonių g. daugiabutyje, rastas 30 metų Renatos Eidukonienės kūnas su durtinėmis žaizdomis nugaroje ir 2005 m. gimusio jos sūnaus Deimanto kūnas su durtine žaizda krūtinėje. Įtariamasis žudikas – 36 metų sutuoktinis ir tėvas – Gintautas Eidukonis rastas pasikoręs vonios kambaryje.

Dėl šio įvykio Varėnos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Viena iš pagrindinių tyrimo versijų – vyriškis išžudė savo šeimą, o vėliau nusižudė pats.

Žudikas ir jo aukos pašarvotos kartu

Ketvirtadienio pavakarę į Varėnos laidojimo namus, kriminalistams atlikus tyrimus, atvežti trys karstai. Visi trys šeimos nariai buvo pašarvoti vienoje šarvojimo salėje. Kodėl buvo nuspręsta žudiką ir nužudytuosius pašarvoti kartu – neaišku. Galbūt tai lėmė, jog nužudytoji Renata ir jos sesuo buvo ištekėjusios už brolių, tad baisi nelaimė palietė abi gyvenimo kartu suvestas gimines ir  šeimas.

Šeimos tragediją išgyvenantys artimieji su žurnalistais kalbėtis nepanoro. Pasak G.Eidukonio brolio, žiniasklaidoje buvo paskelbta daug netiesos, nuogirdų, todėl jie dabar atsitvėrė tyla ir prašo visų gerbti jų privatumą. „Tai mums didelė nelaimė ir tragedija, kas buvo – mūsų šeimos reikalas”, – sakė jis.

Tai mums didelė nelaimė ir tragedija, kas buvo – mūsų šeimos reikalas.

Šeimą pražudęs vyras buvo rūpestingas ir atidus aplinkiniams

Kalbinti žmonės G.Eidukonį apibūdino kaip labai rūpestingą, padorų ir šiltą žmogų, kuris rūpinosi ne tik savo šeimos gerove, bet ir giminaičiais kaime. Buvęs labai jautrus žmogus. Pastaruoju metu dirbo vairuotoju, važinėjo po Lietuvą, taigi, ir namų ilgam nepalikdavo.

Maždaug prieš metus Eidukonių šeima atsikraustė gyventi į erdvesnį butą Marcinkonių g., įsigijo geresnį automobilį. Anot kaimynų, niekuo neišsiskyrė iš kitų namo gyventojų, buvo padorūs žmonės, jų namuose nesigirdėjo šeimyninių konfliktų. Iškvietimų į minėtos šeimos namus nebuvo užfiksuota ir policijoje.

Mažame miestelyje netruko pasklisti kalbos, neva vyras labai pavydėjęs savo žmonos, o jo žmona turėjusi širdies draugą. Tačiau tokių kalbų patikimumo niekas negali patvirtinti, o kiek čia tiesos, galbūt atsakys vykstantis tyrimas.

Mamą ir sūnų jungė labai stiprus ryšys

Tragedija nepaliko abejingų ir nužudytojo Deimanto bendraklasių, jų tėvelių, mokytojų. Kaip papasakojo popamokinės ruošos klasės mokytoja Marija Jakimavičienė, Deimantas pateisino savo vardo reikšmę ir buvęs tikras deimančiukas: tylus, paklusnus, kiek užsidaręs savyje, tačiau visuomet besišypsantis. 

Deimantas pateisino savo vardo reikšmę ir buvęs tikras deimančiukas.

Berniukas itin gražiai bendravo, buvo šiltas ir malonus. Mokytoja pasakojo, jog pažinojo ir jo mamą Renatą. „Tarp berniuko ir mamos buvo ypatingas ryšys, Deimantas buvo mamos vaikas, jie  labai gražiai bendravo. Deimanto mama taip pat buvo visada tvarkinga, besišypsanti ir itin gražiai elgėsi su vaiku. Tuose santykiuose nebuvo jokio dirbtinumo ar vaidybos. Retai kada pasitaiko tokių šiltų santykių. Vaikai dažnai patiki savo paslaptis, taip pat ir namuose patiriamas nuoskaudas, savo mokytojams. Deimantas niekada neminėjo, kad jų namuose kas nors negerai. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad šios šeimos laukia toks likimas“, – susigraudinusi kalbėjo mokytoja.

Deimantas ruošos klasę pradėjo lankyti ne iš karto, o vėliau dėl ligų vis praleisdavo pamokas. Šiemet nuo pirmųjų mokslo metų dienų jis kasdien čia ruošdavo pamokėles, žaisdavo su draugais. Šios ruošos klasės mokytoja  M.Jakimavičienė prisimena paskutinę dieną prieš Deimanto tragišką mirtį.

„Berniukui nesisekė tądien atlikti namų darbo ir tinkamai apvesti medžius. Tąkart tikriausiai pirmą kartą gyvenime aš padėjau jam šią užduotį atlikti, o tiksliau, pati ranka apvedžiojau reikiamus medžius. Pati nustebau, kad ėmiau ir padariau Deimantui skirtą užduotį, gal tai tiesiog buvo mums sunkiai suprantama ir paaiškinama akimirka, kai pasąmonė jaučia, kad kažkas turi nutikti, bet žmogus to dar nesuvokia”, – kalbėjo mokytoja.  

Į kapines atguls gimimo dieną

Tragiško likimo šeima rytoj atguls Šarkiškių kaimo kapinėse. Iš čia kilusi G.Eidukonio šeima, čia gyvena jo artimieji.

Sutapimas ar ne, tačiau būtent rugsėjo 14 d. į mirtį šeimą pasiuntęs vyras būtų šventęs savo gimtadienį, bet ši diena tapo jo laidotuvių diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius