Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmoną nužudęs ir keturis vaikus našlaičiais palikęs Povilas Valeika pripažintas pavojingu recidyvistu

Savo keturių vaikų motinos budeliu virtęs Klaipėdos rajono gyventojas Povilas Valeika penktadienį Klaipėdos apygardos teismo pripažintas pavojingu recidyvistu ir penkiolika metų turės praleisti už grotų. Teismo laukia ir du policijos pareigūnai, nesugebėję laiku sureaguoti į mušamos moters pagalbos prašymą.
Žmoną mirtinai uždaužęs Povilas Valeika pripažintas pavojingu recidyvistu.
Žmoną mirtinai uždaužęs Povilas Valeika pripažintas pavojingu recidyvistu. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Greta sodų bendrijos Lūžgalių kaime 33-iejų Laura Valeikienė sutuoktinio buvo nužudyta praėjusių metų vasario 11-osios vakarą. 

Smurtauti linkęs vyras parėjo į namus, nors teismo buvo įpareigotas nesirodyti. Užfiksuota, kaip moteris pasiskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešė apie sugrįžusį agresyvų vyrą. 

Pareigūnų daugiavaikė motina taip ir nesulaukė – vyras ją taip sumušė, kad moteris dar tą pačią dieną mirė. 

Pareigūnų daugiavaikė motina taip ir nesulaukė – vyras ją taip sumušė, kad moteris dar tą pačią dieną mirė. 

38-erių P.Valeika savo teisme kaltę atkakliai neigė. Visoje apylinkėje žinomas smurtautojas tikino esąs neteisingai apkaltintas, neva kažkas sąmoningai suklastojo medicininę ekspertizę. Vyras tikino, kad jo žmona buvo stipriai apsvaigusi nuo alkoholio ir mirė užspringusi. 

Ekspertai nustatė, kad moteris iš tiesų buvo apsvaigusi nuo alkoholio, tačiau prokurorams pavyko įrodyti, kad pats P.Valeika per prievartą ir sugirdė didelį kiekį svaigalų. Tą patvirtino ir smurto sceną matę vaikai. Ant aukos kūno rasta daugybė sumušimų. 

Smurtautojas buvo gerai žinomas Klaipėdos rajono policijos pareigūnams – nuo 2009-ųjų pareigūnai nuolat gaudavo pranešimų apie besimušantį vyrą. 

Povilas Valeika jau buvo penkis kartus teistas už smurtą artimoje aplinkoje. Paskutinį kartą teismas vyrui buvo skyręs 2,5 metų laisvės atėmimo bausmę. Atlikti bausmės vyras nespėjo. 

Klaipėdos apygardos teismas pripažino P.Valeiką pavojingu recidyvistu ir skyrė jam 15 metų laisvės atėmimo bausmę. Penkerius metus jis turės praleisti kalėjime, kitus – pataisos namuose. Pridėjus ir neatliktą bausmę už smurtavimą šeimoje, jis iš viso turės už grotų praleisti 16 metų. 

L.Valeikienės artimieji neslėpė nusivylimo tokiu sprendimu. Jie tikino, kad teismas, pripažindamas vyrą pavojingu visuomenei, turėjo jam skirti griežčiausią – 20 metų laisvės atėmimo – bausmę. 

Teisme taip pats atsidūrė ir kita byla, kurioje L.Valeikienės brolis Rytis Urbonavičius, apsiėmęs globoti našlaičius, prašo priteisti iš valstybės už laiku nesuteiktą pagalbą ir P.Valeikos daugiau nei 4 mln. Lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius