-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių aukų savaitgalio gaisruose išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjmo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 savaitgalio paras šalyje kilo 134 gaisrai. Žmonių aukų juose pavyko išvengti, tačiau 3 gyventojai buvo traumuoti. Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 34 kitus gelbėjimo darbus, išgelbėjo 3 ant vandens telkinių įlūžusius žmones bei ištraukė nuskendusį žveją.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Šeštadienio naktį Alytaus rajone, Ilgų kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, pastato vidus ir stogas jau degė atvira liepsna. Gelbėdamasis iš degančio namo, lipdamas pro langą, ranką susipjaustė bei stipriai apdegė kitos rankos plaštaką, veidą ir koją 34-erių metų vyras. Nukentėjusįjį greitoji nuvežė į Alytaus apskrities ligoninę. Gaisro metu stipriai apdegė apie 2/3 namo sienų, sudegė medinis perdengimas, o įvykio aplinkybės aiškinamos.

Šeštadienį apie 18 val. gaisras kilo Šiaulių rajone, Ginkūnų kaime, Šiltnamių gatvėje esančiame gyvenamajame name. Per gaisrą supleškėjo mūrinio pastato stogas, sudegė palėpėje buvę namų apyvokos daiktai, vandeniu buvo sulietos gyvenamosios patalpos, o 75-erių metų namo savininkas apdegė kairės rankos plaštaką. Gaisras įsiplieskė dėl krosnies ir dūmtraukio įrengimo bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Tą pačią dieną apie 18.40 val. Šakių rajone, Lukšių gyvenvietėje, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas Pergalės gatvėje. Atskubėjus ugniagesiams, medinio pastato stogas jau skendėjo liepsnose. Taip pat buvo gauta žinių, jog name gali būti vaikų. Netrukus buvo pastebėta išdegančio namo išėjusi moteris su vaikais. Viena per gaisrą nukentėjusi 12-metė mergaitė greitosios buvo nuvežta į ligoninę. Gaisro metu išdegė ketvirtadalis pastato stogo, mansardoje įrengtos patalpos bei čia buvę namų apyvokos daiktai, vandeniu buvo sulietas ir apatinis namo aukštas. Gaisro priežastis – neatsargus žmonių elgesys su ugnimi.

Tai buvo skaudžiausi parėjusio savaitgalio gaisrai. Deja, atšilus orams, jau parsidėjo ir pirmieji pernykštės žolės gaisrai, kurių per savaitgalį kilo 31, išdeginusių per 150 ha plotų. Tad dar neįsismarkavus tokiems gaisrams, prašome gyventojų nedeginti pernykštės žolės, o pastebėjus tokius gaisrus, pasistengti patiems užgesinti arba nedelsiant pranešti apie juos ugniagesiams. Tuo pačiu dar kartą prašome žvejų ir kitų gyventojų nelipti ant klastingo ir netvirto pavasarinio ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius